Annons

Indiekväll i Slottsparken

Steget. Foto: Ellika Henrikson.

Fozzie fanzine är välkänt i svenska indiepop-kretsar och bakom tidningen står Landskronabon Sara Hansby Reis. Hon har bokat in Göteborgsduon Steget och soloprojektet Det brinner till en känslospäckad popkväll i Slottsparken i Landskrona den 7 augusti.
Storheter som Bob Hund, Eggstone, Titiyo, The Cardigans, Marit Bergman, Popsicle och Veronica Maggio har delat spaltmeter med små källarband med stora popdrömmar i fanzinet Fozzie.  Nu har Sara Hansby Reis fått chansen att boka popakter till denna Fozzie Fanzine takeover i Slottsparken. Resultatet blev en göteborgsk kavalkad av känslospäckad indie- och discopop.

Annons
 

Steget är popduon från Göteborg bestående av Nils Dahl och Matilda Sjöström. Det är nu tio år sedan de bestämde sig för att göra musik ihop. Både Matilda och Nils minns tydligt den där försommarkvällen på Pusterviks uteservering när det blev bestämt. Sen dess har de genomgått flera livskriser och lyssnarna har fått följa med på resan.

Det är filmiskt och känslosamt pianospel som ihop med sången blir helt unik i sitt slag. Det handlar om att se sig själv i spegeln, ta med sig sin historia och samtidigt blicka framåt. Att lyssna på Steget är som att få ta del av brev skrivna i ensamhet för att orden måste ut.

Det Brinner är soloprojektet som Matilda från Steget startade för att utmana sig själv och faktiskt göra det hon drömt om, men inte vågat innan. Hon började 2016 med att använda ilskan istället för uppgivenheten som driv. Det gav henne massor av energi att våga gå vidare med alla de olika slags känslouttryck hon ville använda och gav henne även modet att skapa helt andra genre-variationer i låtarna.

Det glittrar av nostalgi för de som växte upp under 80- och 90-talet, men låtarna har samtidigt en stark glöd och desperation i de svenska direkta texterna. Allt detta, ihop med melodierna, gör att det känns sprillans nytt och inte minst – så otroligt i tiden.

Det Brinner släppte hyllade albumet ”Bara öppna ögon kan se” i januari 2020 och Steget släppte ny singel i samma veva. De hann precis med att ha releasefester runt om i Sverige innan pandemin drog undan mattan för hela kulturvärlden. Matilda Sjöström uttrycker det så här:
– Att nu få komma upp på scen igen och spela i Slottsparken i Landskrona är total glädje. Vi vet att det är många artister som tycker att skapandet av musik och inspelandet är det roligaste men för oss är det inget snack om att det är liveuppträdandet som är det vackraste och viktigaste. Mötet med publiken, och samspelet sinsemellan, är som en kärlekshistoria som inte går att mäta med något annat, säger Matilda Sjöström.

Kvällen startar med en inledning av Anna Maria Engbergs soloprojekt A.M.E. som blandar karaktäristiska stråkarrangemang, orgeldoftande elgitarrer med elektroniska inslag och pulserande trummaskiner.

Fozzie fanzine live! Med Steget och Det brinner
Tid: lördagen 7 augusti kl 20.00
Plats: Slottsparken, Landskrona (ingång hörnet Eriksgatan/Citadellvägen)
Biljetter: Biljetterna är kostnadsfria och bokas på ilandskrona.se/besoka/evenemang/picknickkonserter

En kommentar till "Indiekväll i Slottsparken"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Daniel Lemma i Slottsparken

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser