Annons

Locket på från Hyresgästföreningen om branddrabbades hyreshöjning

Den 1 augusti kan en del av de som bodde på sjunde våningen på Silvergården 13 flytta in. Resterande beräknas kunna flytta in senast den 1 september.

Förra veckans skrev vi om att Paulssons Fastigheter vill höja hyrorna med cirka 20 procent för de som från och med den 1 juli kan flytta tillbaka till sinanyrenoverade lägenheter på Silvergården 11. Landskrona Direkt har kontaktat Hyresgästföreningen men de kan inte säga om en så stor höjning är rimlig.

Annons
 

Från och med den 1 augusti kommer de första hyresgästerna som har lägenhet på sjunde våningen på Silvergården 13 i Landskrona att kunna flytta in efter att lägenheterna renoverats efter branden förra sommaren. Enligt VD:n för hyresvärden Paulssons Fastigheter, Ewa Folkesson, så ska en diskussion gällande hyreshöjning på 1200 till 1500 kronor diskuteras mellan dom och Hyresgästföreningen.

En av hyresgästerna får vid en sådan höjning cirka 20 procent högre hyra. Vi frågade Hyresgästföreningen om en så stor höjning är rimlig. Något svar fick vi inte på den frågan.
– Vi blev i höstas kontaktade av Paulssons ombud för att diskutera hyresnivåerna efter renovering i de brandskadade lägenheterna. Beskedet vi gav ombudet var att vi vill besikta lägenheterna innan vi kommer överens om hyran på lägenheterna. Tanken var först att vi skulle ut och besikta lägenheterna på vårkanten i år, men på grund av covid-19 har besiktningen blivit framskjuten ett par gånger. Nu ska vi besikta lägenheterna och fastigheten i början på juli för att säkerställa standarden. Därefter ska vi förhandla och förhoppningsvis komma överens med Paulssons om vad korrekt hyra är för varje enskild lägenhet. Om det leder till höga hyreshöjningar är normalgången att det trappas in i flera trappsteg beroende på hur hög hyreshöjningen blir, svarar Karl-Mikael Jensen, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Vi frågade igen om höjningen är rimlig och förtydligade med att det sätts in en ny fläkt och en diskmaskin i lägenheten men att detta har funnits i lägenheten innan. Nytt kommer endast ekparkett i två sovrum samt en säkerhetsdörr att vara.
– Jag kan inte svara på vad hyrorna kommer att bli förrän vi är färdiga med förhandlingen, därför vet jag inte heller hyreshöjningen. För att jag ska kunna bilda mig en uppfattning om vad jag anser är en korrekt hyra behöver jag först besikta lägenheterna och fastigheten, svarar Karl-Mikael Jensen.

Läs även: Först inflyttning – sedan hyreshöjning

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser