Annons

Tema Sydostasien på auktioner

Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk visar upp ett av många fynd som bärgats från förlista skepp i Sydostasien och som ropas ut på måndag.

Skånes Auktionsverk har delat upp nästa veckas auktion i två avdelningar. Den första äger rum på måndagen och den andra på tisdagen. På måndagens auktion säljs en skatt som Landskronasonen Sten Sjöstrand plockat upp ur djupet av Sydkinesiska havet. Dagen efter körs en traditionell onlineauktion.

Annons
 

Landskrona Direkt har tidigare skrivit om Sten Sjöstrand, en äkta äventyrare som levde sin dröm som dykare och vrakletare i Sydostasien. Och det är fynd från hans dykningar som nu går under klubban i Landskrona.
– Det är en alldeles speciell auktion. Samlingar som denna är mycket ovanliga, säger Joakim Karlsson på Skånes Auktionsverk.

Även på tisdagens auktion ropas keramik från Sydostasien ut.
– Det är temat. Vi har riktigt gamla ting. Det äldsta ropet vi har är från 1100-talet. Det betyder att vi har ett spann på cirka 1000 år bland våra objekt.

Det finns också mycket annat att bjuda på under tisdagen. På ämnet lite annorlunda ting tipsar Joakim Karlsson om en gruvvagn.
– En sådan finns inte i varje hem, säger Joakim Karlsson.
– Den är helt i metall och jag tror att inlämnaren har använt vagnen som bord.

Personalen har jobbar hårt för att få till en speciell känsla till måndagens visning som äger rum mellan klockan 13 och 19.
– Vi vill att besökarna ska känna historians vingslag. Därför har vi blandat objekten från Sten Sjöstrands samling med övriga objekt.

De båda auktionerna kör igång klockan 18 på måndagen respektive tisdagen.
– Observera att ångerrätten ej gäller på måndagens auktion, då det finns möjlighet att lämna bud personligen i kundtjänst under pågående auktion, avslutar Joakim Karlsson.

Läs även den fantastiska historien om Sten Sjöstrand: Korpspelare blev framgångsrik skattjägare

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser