Coop öppnar på torsdag

Ellinor Jönsson är butikschef på Coop Borstahusen som öppnar på torsdag.
Elinor Jönsson är butikschef på Coop Borstahusen som öppnar på torsdag.

På torsdag passeras en milstolpe i Norra Borstahusens historia. Då öppnar Coop Borstahusen i helt nybyggda lokaler utmed Hälsingborgsvägen.

Coop Borstahusen kommer, förutom ett attraktivt sortiment med ett fokus på lokala leverantörer, att ha ett stort utbud av färskvaror som ska inspirera till matglädje.
– Det blir en mycket speciell butik. Vi försöker sätta en lokal prägel. Det ska bli ett varuhus men också en kvartersbutik, säger Elinor Jönsson, butikschef på Coop Borstahusen.

Hon har bråda dagar med allt byggande och beställning av varor. Hon har dock stor hjälp av sin personalstyrka som redan är på plats.
– Vi är 29 anställda och cirka 20 av dessa är helt nya. Därför har vi även haft mycket utbildning den senaste tiden. Men allt och alla är helt klara till på torsdag, säger butikschefen.

Butiken är även utrustad med ett eget kök med heltidsanställd kock.
– Vi kommer bland mycket annat att servera dagens rätt här ute. Det är något som vi tror blir populärt, säger Elinor Jönsson.

Coop har en yta på 2 000 kvadratmeter varav  1 400 kvadratmeter är säljyta.
– Jag är glad att få öppna en så luftig och fräsch butik där vi får möjlighet att möta våra kunder och medlemmar, säger Elinor Jönsson.

Byggnationen i Norra Borstahusen är i full gång. Området kommer att byggas ut etappvis. Hela stadsdelen förväntas omfatta cirka 1 100 nya bostäder när allt är klart, där Coop-butiken blir en viktig pusselbit i stadsdelen.
– Det här är en viktig etablering för Norra Borstahusen som växer och kommer få ännu fler invånare de närmsta åren. Det har länge funnits behov av en större matbutik i den här delen av Landskrona, och med den nya butiken blir det ännu enklare för Landskronaborna att handla på hemmaplan, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Landskrona stad.

Butiken kommer även att erbjuda en hämta-lösning där varor plockas i butik och levereras ut till kundparkering utanför butiken, samt postboxar för upphämtning av paket. Både traditionell utcheckning och självutcheckning finns tillgänglig från start.

Butiken får två grannar i form av STC Gym och Spiggens Zoologiska.

Läs mer: Spiggen flyttar till Norra Borstahusen

Till arkivet