Spiggen flyttar till Norra Borstahusen

Tommy Pålsson arbetar febrilt med att få allt färdigt i den nya lokalerna då Spiggen Zoologiska öppnar ute i Norra Borstahusen torsdagen den 25 mars.
Tommy Pålsson arbetar febrilt med att få allt färdigt i den nya lokalerna då Spiggen Zoologiska öppnar ute i Norra Borstahusen torsdagen den 25 mars.

Efter 33 år i lokalerna på Föreningsgatan flyttar nu Spiggen Zoologiska till helt nya faciliteter. Butiken på Föreningsgatan stänger på lördag och den 25 mars slår man upp portarna i helt nybyggda lokaler ute i Norra Borstahusen.

I och med att ICA Allköp stängde butiken på hörnet av Stora Norregatan och Föreningsgatan för 33 år sedan flyttade Spiggen Zoologiska in från sina tidigare lokaler på andra sidan gatan. Och de senaste elva åren har Tommy Pålsson sett till att stadens husdjursvänner fått sina behov tillgodosedda i den anrika butiken.
– Det är klart att det känns lite vemodigt att flytta. Vi har ju en del kunder som kommer förbi på sina hundpromenader, säger Tommy Pålsson när Landskrona Direkt träffar honom i de helt nybyggda lokalerna vid Landskronas norra infart.
– Men vi kommer att fortsätta med vår webbshop samt hemleverans precis som tidigare.

Tillsammans med ett flertal hantverkare jobbar han i sitt anletets svett för att hinna bli klar med allt i nybygget till premiären den 25 mars.
– Det är mycket som ska på plats. Det är ju stora lokaler. Egentligen skulle här ligga fyra mindre butiker men jag fick första tjing. Och när vi gick över vårt behov så kom vi fram till att vi vill ha hela den norra sidan, säger Tommy Pålsson.

En av många fördelar med flytten till Norra Borstahusen är att parkeringsmöjligheterna är betydligt bättre.
– Här finns många parkeringsplatser. Dessutom har vi inte så långt till närmaste busstation. Och jag både hoppas och tror att det även kommer att dras fler busslinjer ut hit till det nya området, säger Tommy Pålsson och nämner fler fördelar.
– Det blir betydligt rymligare. Dessutom ligger det vid infarten till Landskrona. Djurägarna kan ju komma in om och köpa foder samtidigt som de ska handla på Coop intill.

Med corona i åtanke väljer Tommy Pålsson att inte satsa allt på ett kort på öppningsdagen den 25 mars.
– Vi vet att det är många som vill komma men det råder ju fortfarande restriktioner. Därför har vi sagt att vi har premiär en hel vecka. Vi kommer även  att servera kaffe och våffla på öppningsdagen då det är våffeldagen.

Till arkivet