Annons

Landskrona stad följer regeringens beslut och stänger fler verksamheter

Stadsdirektör Carina Leffler gick på fredagskvällen ut och berättade att Landskrona stad stänger ner ytterligare verksamheter samtidigt som hon uppmanar privata träningsanläggningar att följa regeringens restriktioner. Arkivbild.

På regeringens pressträff i dag kom beslutet att landets kommuner ska stänga alla icke nödvändiga verksamheter för att minska smittspridningen av covid-19. För Landskrona stad innebär det bland annat att bibliotek och träningsanläggningar stänger helt fram till den 24 januari. 
Smittspridningen är fortsatt hög i Sverige och regeringen har därför beslutat om ytterligare restriktioner. I dessa ingår bland annat ett beslut att landets kommuner ska stänga verksamheter som inte är nödvändiga, som badhus, museer, träningsanläggningar och bibliotek. 

Annons
 

I Landskrona är Karlslundsbadet, Landskrona museum och flera andra verksamheter inom kultur- och fritidssektorn stängda sedan tidigare. De kommunala träningsanläggningarna stängs nu helt, även för träning för barn och ungdomar. Träningsanläggningarna stängs omedelbart och är stängda till den 24 januari 2021. 

– Vi uppmanar också alla privata träningsanläggningar i Landskrona att följa regeringens restriktioner. Både kommun och näringsliv behöver agera kraftfullt i den situation som råder, säger Carina Leffler, stadsdirektör i Landskrona stad. 

Också biblioteken i Landskrona stad stängs från och med i morgon lördag fram till den 24 januari. 
– Vår inriktning har hela tiden varit att följa myndigheternas rekommendationer. Så gör vi även nu. Vi i Landskrona stad måste bidra på alla sätt vi kan för att förändra det allvarliga läge vi är i just nu, säger Carina Leffler. 

Regeringen kom också med starka rekommendationer till arbetsgivare att låta så många som möjligt arbeta hemifrån. Många medarbetare inom Landskrona stad arbetar redan hemifrån, men nu ska alla som kan göra det från måndag den 21 december. 
– Vi kommer se till att alla som kan jobba hemma också gör det, säger Carina Leffler. 

Regeringen meddelade också att fjärrundervisning ska gälla på gymnasiet fram till den 24 januari. För Landskronas del innebär det att Öresundsgymnasiet i Landskrona kommer att bedriva undervisning på distans eller fjärr från terminsstart till den 24 januari. 

Läs även: Fortsatt hög smittspridning i Landskrona

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser