Annons

Avgående stadsdirektör nöjd med sina resultat

Christian Alexandersson är nöjd med sin insats.

Torkild Strandberg anser att Christian Alexandersson fullföljt sitt uppdrag som stadsdirektör. Själv är han också nöjd med vad han har åstadkommit.
– Jag är stolt över vad jag har varit med om att skapa. När nu kommunen vill ha ett nytt vägval så är det bara att rätta sig i ledet. Det är så det funkar, säger Christian Alexandersson.

Annons
 

Enligt Torkild Strandberg så har parterna pratat om detta under en längre tid. Vad Christian Alexandersson ska jobba med är bara delvis klarlagt. I ett pressmeddelande står att läsa att Christian Alexandersson ska ”arbeta vidare med frågor som rör tillväxt och infrastruktur, med särskilt fokus på Europaspåret.”
– Jag tror att Torkild menar att jag ska jobba med etableringar och Europaspåret. Beträffande det sistnämnda så är det mest lobbyarbete medan etableringsfrågan är mer konkret.

Landskrona Direkt har frågat Torkild Strandberg om han skulle kunna se Alexandersson som chef för stadsbyggnadsförvaltningen. På den frågan svarade han snabbt och bestämt att ”det vill inte Christian”. Vad Landskrona Direkt erfar så har att stadsbyggnadsnämndens ordförande Börje Andersson (-) velat att Christian Alexandersson ”ska ut ur huset”. Frågan är hur Alexandersson ser på relationen till Börje Andersson.
– Ni hör en massa. Men så vitt jag vet så har vi en god och professionell relation, säger Christian Alexandersson.

Nu väntar den avgående stadsdirektören på att Torkild Strandberg presenterar ett nytt avtal. Något annat jobb kommer inte Christian Alexandersson att söka under tiden.
– Jag avvaktar med allt till Torkild hört av sig med ett avtalsförslag. Sedan får vi se vad som händer. Jag har just nu ett vitt papper framför mig och jag väntar att det ska fyllas på.

Christian Alexandersson har tidigare haft uppdrag i andra städer. Men om han stannar kvar i Landskrona även efter att hans anställning i Landskrona kommun upphör vet han inte.
– Det får vi se. Jag har rotat mig här. Jag har hus, vänner och dessutom barn i skolan och jag trivs i Landskrona. Vi får helt enkelt se vad som händer, avslutar Christian Alexandersson.

Läs mer:

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser