Hysch-hysch på sjätte våningen

Christian Alexandersson och Torkild Strandberg har skrivit till Länsstyrelsen i hopp om att man vi sänka kvoten av flyktingar till Landskrona under 2017.
Christian Alexandersson och Torkild Strandberg kommenterar inte frågor om den förstnämndas tjänst.

Landskrona står inför ett nytt vägval. Frågan är om det också inbegriper en ny stadsdirektör?
En fråga som det florerar rykten kring men som de som sitter på kortleken inte vill kommentera idag.

Under en veckas tid har en källa gjort gällande att en rockad är nära förestående på översta våningen på Landskrona stadshus. Det ännu obekräftade ryktet gör gällande att biträdande stadsdirektör Carina Leffler övertar tjänsten som stadsdirektör, vilken idag innehas av Christian Alexandersson.

Christian Alexandersson själv vill varken bekräfta eller dementera ryktena.
– Jag kommenterar inte min anställning. Har ni frågor om den får ni ta det med Torkild Strandberg, svarar han på en rak fråga från Landskrona Direkt.

Vi bollar frågan vidare till kommunstyrelsens ordförande.
– Jag kommenterar inte enskilda medarbetare i media. Det är en viktig princip för mig. Oberoende av var man befinner sig i vår organisation ska man inte behöva känna en oro för att recenseras i media, svarar Torkild Strandberg och vill varken bekräfta eller dementera om Christian Alexandersson ska sluta sin tjänst.
– Jag gör inget av det. Jag förhåller mig inte till frågan, säger han.

För att kringgå frågan om Christian Alexanderssons anställning undrar vi istället om det är några stora förändringar på gång i den kommunala ledningen.
– Vi kommer inom kort att kalla till en presskonferens och presentera ett nytt vägval för Landskrona. Det handlar om ett politiskt inriktningsdokument som vi i majoriteten ska presentera, svarar Torkild Strandberg.

Vad Landskrona Direkt erfar handlar det om ”Vägval 2.0”.   Det uppgraderade vägvalet, ”skall bana väg för stadens fortsatta utveckling som en erkänd kommun, med plats för livets alla delar, och ett entreprenörskapsdrivet näringsliv som gör det möjligt. En plats för utveckling. En plats som aldrig står still”, skrev Landskrona-Glumslöv Rotaryklubb på sin hemsida efter att biträdande stadsdirektör Carina Leffler hållit föredrag för medlemmarna i augusti.

Landskrona Direkt har försökt nå biträdande stadsdirektör Carina Leffler utan att lyckas.

Till arkivet