Annons

Färg, ljus och matmarknad förgyller hösten

…. vilken ska jag välja?

I veckan hoppas vi på brittsommar som sträcker sig över lördag då det ska firas Höst i Landskrona.

Annons
 

Lördagen den 10 oktober bjuder på flera trevliga aktiviteter i stadskärnan. På Rådhustorget dukar Martinas Marknad upp med massor av godsaker. Det utlovas bakverk, frukt och grönt, blommor, fisk och delikatesser. Namnet är inspirerat av Martina Liljeblad som huserade med sin fiskförsäljning i rådhusets källare för cirka 100 år sedan.

– Intresset är stort för att vara med på vår nya torghandelsdag, samtliga 28 torgtak är uppbokade. Förhoppningen är att det faller väl ut och att marknaden kan återkomma under andra årstider, säger Thorsten Karlén, evenemangsansvarig i Landskrona stad. 

Klockan 10.00 och 11.00 kan man gå en stadsvandring som berättar om det medeltida Landskrona. Turen utgår från Rådhustorget och under de 30 minuter långa promenaden får åhörarna höra mer om några institutioner som fanns i det medeltida Landskrona. Vandringen avslutas vid Gamla kyrkans grund i Stadsparken där man nyligen uppfört en modell av den ursprungliga Johannes Döparens kyrka.

Walk of Fame
Kommunfullmäktiges ordförande Gunlög Stenfelt avtäcker årets minnesstenar på Järnvägsgatan som tilldelas fotograf Anders Hilding (1931-2020) och historiker och författare Åke Jönsson (född 1949).  Det hela sker klockan 12.00 och före och efter bjuds det på musikunderhållning.

Flera konstevenemang invigs
På konsthallen är det vernissage för designutställningen Problems. Form Us With Love är en internationell designstudio som grundades 2005. Sedan starten har studion haft passion för design och dess demokratiska potential. Utställningen Problems behandlar de problem man möter som designer och hur de löses med design som ett verktyg.

I höst och vinter bjuds Landskronabor och besökare in att uppleva och delta i ett sprakande ljusevenemang med installationer och utställningar på flera olika ställen i staden. Ljuset börjar lördag 10 oktober.

På lördag är det dags för en färgstark vernissage på Galleri Gamla Kyrkogata där Ilona Swat ställer ut. Rakt över gatan, in på gården kan man från klockan 11 testa Landskrona BBQ teams grillade godsaker och upp en våning på Galleri Direkt få sig ytterligare en dos med färg på Lars ”Tex” Johnssons vernissage.

Ilona Swat på Galleri Gamla Kyrkogatan öppet klockan 13-20
Lars ”Tex” Johnsson på Galleri Direkt öppet 11-17

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser