Lars ”Tex” Johnsson ställer ut på Galleri Direkt

Lars "Tex" Johnsson ställer ut på Galleri Direkt
Lars ”Tex” Johnsson ställer ut på Galleri Direkt

Fotokonsten som prydde väggarna på Galleri Direkt den gångna fotofestivalen har knappt hunnit packas ihop innan väggarna i lokalen på Gamla Kyrkogatan 21 åter ska fyllas. Fotona var till stor del svartvita. Men nu blir det färg. Mycket färg. Det är Landskronakonstnären Lars ”Tex” Johnsson som ställer ut.

– Det blir en delar-av-livet-utställning, säger konstnären om sin utställning.
– Det kommer att hänga ganska tidiga verk och på de färskaste så har färgen knappt hunnit torka.

Färgglad = färg och glad
De som sett Lars ”Tex” Johnssons konst tidigare vet hur han målar. Det är mestadels färgglatt och det händer att det sticker spikar, penslar, trådar eller annat ut ur tavlorna. På dukarna syns allt från Kalle Anka och Alfred E. Neuman (MAD) till Tintin och Helan och Halvan. En hel del galna djur syns också, typ kor och elefanter. Genomgående tema är fantasi och en stor portion humor.
– Jag målar för att det är roligt. Sådant som är kul målar jag, säger han och ler.
– Man måste tro på en bild för att våga göra den.

Lars ”Tex” Johnsson använder olika tekniker. Ofta är det akryl, olja och fotografi som gäller. Men han har även gett sig på att skapa skulpturer. På utställningen kan man bland annat se en glad fiol.
– Det är en Stradigladius, säger han och skrattar.
– Det kommer att ställas ut fler skulpturer men jag får se vad jag hinner få färdigt.

Sin försörjning sidan om konsten har kommit från olika håll genom åren. Han är utbildad elektriker och han har även jobbat som orginalare och fotograf.
– Och just nu jobbar jag som underhållschef på Faiveley Transport.

Åtskilliga är de platser som Lars ”Tex” Johnsson ställt ut på under åren. Såväl jurybedömda utställningar som konsthallar har haft hans verk på väggarna. Men nu står alltså Galleri Direkt på tur. Utställningen invigs klockan 11 lördagen den 10 oktober och pågår till och med kulturnatten den 29 oktober.

Öppettider
Vernissage: 10 oktober klockan 11-17
Helgdagar: 12-16
Vardagar: 14-17
Finissage under Kulturnatten den 29 oktober: 18-22

Till arkivet