Annons

Fotobok från 600-årskalaset

Sayed Khatib med jubileumsboken han tog fram efter kungens besök i Landskrona den 20 mars 2013.

Det börjar med en praktfull bild från nyårsafton 2012. Fotograf Sayed Khatib är känd för sina almanackor med vykortsgranna bilder från Landskrona,  färre vet att han också producerade en dokumentation i form av en fotobok som täcker in kungens besök i Landskrona den 20 mars 2013, stadens 600 års dag.

Annons
 

Den 20 mars är Landskronas officiella födelsedag. Denna dag invigdes jubileumsåret 2013 av H.M. Konungen Carl XVI Gustav. Dagen dokumenterades av fotograf Sayed Khatib och resultatet av hans arbete presenterades i en fotobok, innehållandes drygt 50 fotografier. Ett idag smått unikt exemplar har fotografen förärat Landskrona Direkts stödauktion.
– Boken trycktes i endast 215 exemplar.  200 av dessa är delades ut till personer som på ett eller annat sätt var involverade i 600-årsfirandet, inklusive Hans Majestät Kung. C.G. den XVI, säger Sayed Khatib och berättar om när boken producerades.
– Det var på hösten 2013 och det bråttom men samtidigt så skulle kvalitén vara hög, så slutnotan per bok hamnade på 850 kronor styck, minns Sayed Khatib.

Om boken, som är orörd, sigillerad i plast, säger Sayed Khatib:
– Köparen får gärna höra av sig så lovar jag att skriva en personlig hälsning i boken om så önskas.

Relaterat

Förskolebarn i väntan på H.M . Konungen. Snarlik bild finns i boken.
Foto: Sayed Khatib.

Bilden finns med i boken. Foto: Sayed Khatib.

Sayed Khatib tog mängder av bilder från födelsedagsfirandet. Alla kunde av förklarliga skäl inte publiceras i boken. Foto: Sayed Khatib.

Representanter från Svenska Frimurarorden och Rotary i Landskrona berättade för kungen om personerna på stadens Walk of Fame. Bilden finns i boken. Foto: Sayed Khatib.

Kungen tackar Landskronaborna. Bild ur boken.
Foto: Sayed Khatib.

I boken finns flera publik- och barnbilder: Dock ej denna. Foto: Sayed Khatib.

Sixten Nordström med kör och musiker framförde en jubileumskonsert i Sofia Albertina kyrka. Bild ur boken. Foto: Sayed Khatib.

Från kvällens festmåltid på Hotel Öresund. Bild ur boken. Foto: Sayed Khatib.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser