Annons

Bond drar en lans för Direkten

Tre fotografier av Anders Cöster finns med vid Skånes Auktionsverks stödauktion för Landskrona Direkt den 9 juni.

Anders Cöster – i Landskrona är han lika välkänd som Torkild Strandberg, Poul W Lorenzen, Siw Malmkvist och nästintill Sonny Johansson. Hade kvintetten presenterats i Markaryd och Strömsnäsbruk så hade fotografen, läraren, hundälskaren och inte minst 007-agenten, Anders Cöster hamnat i en klass för sig själv. Det är inte utan att Landskrona Direkt med glädje och stolthet kan presentera tre fotokonstalster till stödauktionen från James Bond a.k.a Anders Cöster.

Annons
 

Fotografering är mer än själva bildskapandet för Anders Cöster. Det är ett sätt för honom att förmedla sina tankar genom bilder. Så har det varit i tio år nu. Sommaren 2010 hängde han digitalkameran runt halsen och återupptäckte en gammal hobby. Två år senare hade han startat firma och skaffat F-skatt, samt gett ut två fotoböcker, Thoughts through pictures samt Almost a year later. Nu är han clownerna i 123 Schtunks hovfotograf, gallerist och flitig utställare av sina fotografier.
– Att kompisar och bekanta stödköpte böcker var en sak men när helt okända köper bilder blir jag fortfarande spak och nu rent av på en auktion, säger han och överlämnar tre svartvit printar.

A Brand New Start heter detta verk. Vill du titta närmre på bilderna och alla andra objekt som ska säljas vid stödauktionen  kan du göra det redan imorgon på Kristi himmelsfärdsdag,  torsdagen den 21 maj på Landskrona Direkts redaktion – Gamla Kyrkogatan 21 –  då en förhandsvisning av hela stödauktionen hålls mellan klockan 11-16.

Anders Cöster på teaterns scen strax innan Landskronapremiären av Black Light – den sista riktiga Bond-filmen visades för en fullsatt salong. Filmen är ett icke-kommersiellt filmprojekt vilken föddes ur en galen idé och ganska snart var Landskroniten Anders Cöster involverad i huvudrollen. Filmen har spelat in 1 miljon kronor som oavkortat gått till Världens Barn. Markaryd, där filmen spelats in och alla skådespelare kommer ifrån förutom då Anders är en av Sveriges bästa kommuner när det gäller insamlingen till Världens barn. En viktig framgång har varit filmen Black Light – den sista riktiga Bondfilmen. Nu hjälper Anders Cöster Landskrona Direkt.

Relaterat:

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser