Annons

FIKK fortsätter sökandet efter försvunnen kvinna

Det har snart gått en månad sedan en 43-årig kvinna försvann spårlöst vid Skeppsbrokajen i Landskrona sent på julaftonskvällen. Polisen har sedan försvinnandet lagt pussel och försökt hitta kvinnan, bland annat genom att dyka i hamnen, men arbetet har inte lett till något resultat. Organisationen FIKK ger dock inte upp. På söndag ger sig frivilliga ut och letar och från organisationen hoppas man på stor uppslutning.

Annons
 

– Vi träffas utanför Burger King på Österleden klockan 10 och där kommer vi att gå genom vilka områden vi ska söka på. Vi kommer att söka till klockan 16.00, säger insatsledare Tuija Päivinen.
– Vi hälsar såväl frivilliga som föreningar välkomna. Ju fler vi är desto större är chansen att vi hittar något som kan leda till en lösning.

Hur många som kommer att deltaga vet inte Tuija Päivinen idag.
– Det är så olika hur många som dyker upp. Jag minns att när vi gick ut med första larmet strax efter försvinnandet så kom det två hundförare och femton frivilliga den första timmen. Sedan blev vi fler och fler.

Polisen har inte lagt ner fallet helt men kvinnans förehavanden är kartlagda och många har hörts. Så mycket nytt sker inte i dagsläget. På FIKK ger man dock inte upp.
– Det gör vi inte förrän polisen lägger ner fallet och de anhöriga ber oss sluta att leta. Fram till dess kör vi för fullt, säger Tuija Päivinen.
– Jag skulle själv aldrig sluta leta om någon av mina nära anhöriga försvunnit. Hoppet är ju det sista som överger en. Och även om det värsta skulle komma så får man i alla fall ett avslut. Man får reda på vad som hänt. Och det tror jag alla vill veta.

Är du sugen på att hjälpa till på söndag? Tänk på att ta på dig rätt kläder då sökning ofta sker i skog och mark. Åldersgräns 18 år. Alla tips rörande försvinnandet lämnas till polisen på telefon 114 14

Frivilliga och föreningar är välkomna att deltaga. FIKK ersätter medverkande föreningar. Vill du veta mer om hur din förening kan få ersättningen får du gärna kontakta FIKK på info@fikk.se.

Läs mer:

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser