Annons

Knökfullt när Lassgård invigde

– 700 personer kom till invigningen av utställningen om Skånska Teatern, rapporterar Sussi Serle på Landskrona museum.

Det var en märkbart rörd Rolf Lassgård som med darr på stämman invigde Landskrona Museums utställning om Skånska Teatern på lördagseftermiddagen.

Annons
 

700 personer passerade receptionsdisken, svettades och trängdes, men med stora leende på läpparna, när Nina Petersson, Håkan Persson och Rolf Lassgård försökte göra sig hörda för att inviga den magnifika utställningen.
– En sån här utställning har jag försökt få till varje år vi pratat om det kommande utställningsprogrammet, sa den nyligen pensionerade teaterchefen, Håkan Persson, som tidigt började arbeta som inspicient på Skånska Teatern.

Mikrofonen lämnades sedan över till Rolf Lassgård. Mobilkameror sköt i höjden och den folkkäre skådespelaren var tagen av stunden.
Wow, säger jag. Det här är helt fantastiskt. Jag har smugit i Landskrona. Jag har en dotter som är född här… men det här… det är helt, helt, helt fantastiskt, sa han med darr på rösten innan han fick syn på kollegan Peter Haber i publikhavet.
– Vi bodde på samma ”ungkarlshotell” på Skolallén 6. Inför en föreställning kunde jag fråga honom om han hade lust att läsa lite poesi. Sen spelade vi ett par matcher bordshockey, berättade Rolf Lassgård och invigde utställningen.

Anders Beckman pratade minnen…

….likaså gjorde Peter Haber.

Rolf Lassgård mottogs som en rockstjärna.

Läs mer: Teaterminnen på museet

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser