Lugn rådde på Hotel Öresund trots sprängning

Göran Andersson är VD för Hotel Öresund och han var på plats på torsdagsmorgonen för att tala med såväl gäster som anställda.
Göran Andersson är VD för Hotel Öresund och han var på plats på torsdagsmorgonen för att tala med såväl gäster som anställda.

Gästerna på Hotel Öresund satt mer eller mindre på första parkett när någon placerade en sprängladdning utanför stadshuset vid 23-tiden på onsdagskvällen. Göran Andersson som är vd för hotellet uppger dock att läget var under kontroll hela kvällen och natten.

– Vi hade 46 gäster och det var ganska stor rörelse på hotellet den aktuella tiden. Men trots den enorma smällen så behölls lugnet. Vi har speciella rutiner för hur vi arbetar när händelser som denna kommer, säger Göran Andersson till Landskrona Direkt.

Den personal som jobbat under kvällen hade gått hem när Landskrona Direkt besökte hotellet på torsdagsmorgonen men Göran Andersson intygar att personalen mår ok.
– Vi har talat med allihop och de som känner att de behöver stöd får det naturligtvis. De jag har pratat med är dock helt ok.

En hotellgäst uppger för hd.se att hon sett en person springa från platsen direkt efter explosionen.
– Jag såg ett ljussken och sedan smällde det så in i helsike. Jag tittade ut och såg en skugga som sprang därifrån, säger hon till tidningen.

Läs mer:

Till arkivet