Polisen jobbar på bred front efter sprängning

Patric Heimbrand, polisområdeschef i nordvästra Skåne, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande (L), Göran Magnusson Skoglund, tf säkerhetschef Landskrona stad samt Christian Alexandersson, stadsdirektör höll på torsdagsförmiddagen en presskonferens med anledning av nattens sprängning riktad mot Landskronas stadshus.
Patric Heimbrand, polisområdeschef i nordvästra Skåne, Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande (L), Göran Magnusson Skoglund, tf säkerhetschef i Landskrona stad samt Christian Alexandersson, stadsdirektör höll på torsdagsförmiddagen en presskonferens med anledning av nattens sprängning riktad mot Landskronas stadshus.

Klockan 10.30 hölls en presskonferens gällande sprängningen utanför Landskrona stadshus på onsdagskvällen. På plats var Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande (L), Christian Alexandersson, stadsdirektör, Göran Magnusson Skoglund, tf säkerhetschef Landskrona stad samt Patric Heimbrand, polisområdeschef i nordvästra Skåne. Utredningsarbetet är dock i sin linda och något större klargörande om vad som hänt eller vad som ligger bakom gavs inte.

Klart är att det kommer att finnas mycket resurser, såväl regionala som nationella, i jakten på förövarna. Men vad det inledande arbetet gett för resultat vill Patric Heimbrand inte informera om.
– Vi har en uppfattning om vad det kan röra sig om för typ av sprängladdning men tills alla analyser är klara så behåller vi den informationen för oss själv, säger han.

Det samma gäller vittnesuppgifter.
– Det vill vi inte diskutera, säger Patric Heimbrand.

Åtgärder gällande säkerheten för kommunanställda och politiker kommer också att genomföras. Men även här är det locket på.
– Vi vill inte kommentera vilka åtgärder vi kommer att ta, säger Göran Magnusson Skoglund.

Brottsrubriceringen lyder allmänfarlig ödeläggelse.

Hela presskonferensen kan ses på SVT Play: https://www.svtplay.se/video/23228626/lokala-nyheter-skane/explosion-i-landskrona-2

Läs mer: Kraftig detonation vid stadshuset

Mängder av glassplitter sopades upp under förmiddagen.
Torkild Strandberg var på plats under natten och Landskrona stad gick upp i stabsläge redan runt midnatt.
– Man ska vara mindre orolig och mer arg över det inträffade, sa Torkild Strandberg och hoppades att polisens insatser ska ge resultat ganska omgående och att allmänheten som kan sitta på viktiga iakttagelser delger detta till polisen.

Till arkivet