Cityidrott i byarna redan i höst

Cityidrott vill sprida mer än idrott under året. I år kommer man arbeta mycket med värdegrundsfrågor i kampanjen #vågasynas
Cityidrott  kommer ut till byarna redan i höst. Kanske blir det en omgång dodgeball?

I förra veckan skrev vi om att Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation, LISA, erhållit 40 000 kronor i Leaderstöd för att utföra en förstudie kring utökade möjligheter för fritidsaktiviteter för ungdomar i byarna runt Landskrona. Redan innan denna gjorts kan vi nu glädja alla barn och unga i Häljarp, Asmundtorp, Glumslöv och Härslöv att Cityidrotts populära prova-på aktiviteter kommer till byarna i höst.

Under totalt tio veckor under hösten kommer Cityidrotts verksamhet att expandera ut till fyra byar inom Landskrona kommun. En satsning som kommer från att Landskrona som en av 32 kommuner i Sverige blivit särskilt utvalda till att satsa på projekt för att motverka segregation i samhället.

Cityidrotts prova-på verksamhet har under åren varit en populär plats för barn och unga att besöka efter skoltid. Efterfrågan på Cityidrott har med åren ökat i byarna runt om i Landskrona. Cityidrott kan idag meddela att man under resten av året kommer ha aktiviteter även ute i kransbyarna.
– Vi är så glada att kunna meddela en expansion av Cityidrott ut till kransbyarna. Våra tjänster har länge varit eftertraktade ute i samhället som omger Landskrona och behovet av fler aktiviteter för barn och ungdomar är stort och det glädjer oss enormt att vi får chansen att nu starta upp något positivt även utanför stan, säger Marcus Hansson från Cityidrott.

De senaste veckorna har det planerats för en uppstart och Cityidrott hoppas att satsningen man väljer att göra från staden ska fortsätta även efter årets slut.
– Det är viktigt att poängtera att denna expansion pågår till årets slut, men vi hoppas att de signaler vi fått från kransbyarna om intresset för Cityidrott, en ökad närvaro och aktivitet på plats också stämmer överens med verkligheten. Det kan förhoppningsvis resultera i en mer långsiktig strategi för inkluderingen av Landskronas kransbyar, fortsätter Marcus Hansson.

En dag i veckan kommer Cityidrott ut till de största skolorna och håller i prova-på aktiviteter och en förlängd tanke och mål från Cityidrott är att även ungdomar i centrum ska kunna få möjligheten att ta sig ut i byarna för att delta i aktiviteter.
– Lika viktigt som det är att ungdomar från kransbyarna får möjlighet att ta sig in till centrum, lika viktigt är det att få ut ungdomar från centrum ut till byarna och delta i aktiviteter där. Därför kommer vi tillsammans med ungdomar från
stan, att åka bussen ut till byarna så att stans ungdomar får möjligheten att lära känna ungdomar från byarna och tvärtom, säger Jonny Karlsson från Cityidrott.

Följande dagar kommer Cityidrott ut till byarna
Måndagar: Sandåkerskolan Häljarp, årskurs 4-6
Tisdagar: Glumslövsskolan, årskurs F-6
Onsdagar: Emiliaskolan Häljarp, årskurs F-3
Torsdagar: Asmundtorps skola, årskurs F-6
Fredagar: Härslövs skola, årskurs F-6

Läs mer:

Till arkivet