Kim Berkhuizen på Pumphuset

Två verk av Kim Berkhuizen är det första som möter besökarna på Kulturhotellet i Helsingborg. Kim Berkhuizen har en stark dragning både till naturen och storstäder och det återspeglas i hans konst. Raka arkitoniska linjer blandas med böljande former som drar tankarna mot havet.
Två verk av Kim Berkhuizen var det första som möte besökarna på Kulturhotellet i Helsingborg under februari då han tillsammans med sina kollegor på Fröfabriken ställde ut där. Nu är det dags för en utställning på hemmaplan. Kim Berkhuizen har en stark dragning både till naturen och storstäder och det återspeglas i hans konst. Raka arkitektoniska linjer blandas med böljande former som drar tankarna mot havet.

Den 29 mars är det dags för nästa utställare i baren på Pumphuset. Denna gång får fotografiet stå tillbaka för den målade konsten när Kim Berhuizen ställer ut i baren på kulturhuset i Borstahusen.

Till denna utställningen har han valt att skapa helt nya verk som samspelar med rummet och naturen utanför. Havet har alltid varit en källa där han har hämtat inspiration och kraft och känt sig bekväm. De skiftande blågröna nyanserna är något han alltid återkommer till.

– Att tolka stranden, sanden och cementen var en större utmaning som både var frustrerade och inspirerande på samma gång. Känslan av den finkorniga sanden precis vid vattenbrynet där vågorna slår in och skapar nya mönster med varje våg. Den lite ruffigare torra sanden på stranden och cementen som jag har rispat mina fotsulor i allt för många gånger på somrarna, säger han och hälsar alla som är nyfikna på hans konst välkomna.

Kim Berhuizens verk visas 29 mars – 13 maj.

Kim Berkhuizen i sin ateljé på Fröfabriken. Foto: Privat
Till arkivet