Annons

S motionerar om en skolkommission

Landskronas skolor hamnar på en 148:e plats i landet när Lärarförbundet rankar Sveriges 290 kommuner.

S anser att det behövs en skolkommission för att komma tillrätta med problemen inom grundskolan i Landskrona.

Som vi tidigare berättat föll Landskrona hela 78 placeringar i Lärarförbundets årliga ranking ,”Bästa skolkommun”.  Något som fick Socialdemokraterna att reagera och vilja  tillsätta kriskommission för stadens skolor. Nu går partiet från ord till handling och till dagens kommunfullmäktige har man lämnat in en motion i ämnet.

Annons
 

– Vi kan inte vara nöjda med den här situationen. Landskronas skolor skulle kunna bli så mycket bättre om kommunen satsade mer resurser, bland annat för att öka antalet vuxna i skolan, säger Jonas Esbjörnsson (S) kommunalråd.

Landskronas skolor faller kraftigt i jämförelse med andra kommuner. Det visar Lärarförbundets rapport om skolkvalitet. Läget är allvarligt menar Socialdemokraterna som också anser att kommunledningen är alltför passiv i frågan.
– Vi måste samla alla goda och kompetenta krafter och lyssna på professionen, föreningslivet och näringslivet för att komma till rätta med skolans utmaningar, poängterar Jonas Esbjörnsson.

I motionens att-satser föreslår socialdemokraterna:

– Att en skolkommission tillsätts av kommunstyrelsen av oberoende profession.
– Att skolkommissionen rapporterar sina förslag till kommunstyrelsen

Läs mer:

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser