Annons

Ingen åtgärd ännu trots dödshot mot barn

Strax efter lunchtid på onsdagen stod en man på en balkong på Koppargården och skrek ut dödshot till några barn på en lekplats utanför fastigheten. Men trots att det enligt polisen själv ”är lite att göra i Landskrona just nu” och att Koppargården är ett särskilt prioriterat område, så har polisen fortfarande inte varit på plats. Ärendet har inte ens kommit till Landskrona ännu.

Annons
 

– Det ligger på krimjouren i Helsingborg. Jag tror att vi får hit ärendet i eftermiddag eller imorgon, säger Christian Nordin, ställföreträdande lokalpolischef i Landskrona.
– Sedan får vår utredare titta på anmälan och avgöra om det är något vi ska gå vidare med, fortsätter han.

Polischefen förklarar att det beror på om anmälan kommit in som ett pågående brott, via 112, eller om anmälan ringts in via 114 14, det vill säga numret som man ringer till om det inte är ett pågående brott. I det aktuella fallet är det den senare typen av anmälan som kommit in så kan det alltså ta tid.

Är det inte ett allvarligt brott när en vuxen person skriker ut dödshot till lekande barn? Borde inte polisen åka till platsen omedelbart för att konfrontera den misstänkte?
– Det är upp till den som tar emot anmälan samt krimjouren att avgöra. Men i detta fall har vi inte någon namngiven misstänkt, säger Christian Nordin.

Enligt polisens pressinformatörer rör det sig om en kraftigt byggd man i 50-årsåldern som ropat ut dödshoten. Borde inte de som ringt in anmälan kunna peka ut den aktuella balkongen så att polisen skulle kunna knacka på dörren till den aktuella lägenheten?
– Det är alltså en bedömningsfråga om vi ska åka ut direkt eller inte. I detta fall ligger ärendet fortfarande i Helsingborg, säger polischefen.

Läs mer: Mordhot mot barn nedlagt

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser