Annons

Inget nytt om skjutningen på Koppargården

Utredningen om vad som hände i samband med skottlossningen på Koppargården 1 i söndags fortsätter. Förundersökningsledare Mattias Mohn på avdelningen Grova brott i Helsingborg är förtegen om vad som kommit fram såhär långt. Klart är att de båda som fått skador inte är hörda sedan i söndags och någon misstänkt har polisen inte idag.

Annons
 

– Vi har hållit ett 15-tal förhör med olika vittnen och nu ska vi utvärdera om deras uppgifter är viktiga, säger Mattias Mohn och förklarar.
– Bara för att någon sett någon springa så behöver det inte betyda att detta har med skjutningen att göra. Dessutom måste alla uppgifter kollas då det finns de som vill sprida fel uppgifter.

Om den husbil som funnits på platsen under dagarna två kommer att vara kvar kan inte Mattias Mohn svara på. Hans och kollegornas utredningsarbete kommer dock att fortsätta.
– Vi försöker samla in fler uppgifter och sedan väntar vi på svar från våra tekniker för att få reda på vilket vapen som använts.

Med stor sannolikhet är de två skottskadade vänner på något vis och har mött gärningsmannen på platsen. Och sedan har det skjutits.
– Han har visat stor oaktsamhet. Det finns mycket människor i närheten som mycket väl skulle kunna skadats, säger Matthias Mohn.
– Men om det funnits fler personer på platsen som är involverade med offren eller gärningsmannen vill jag inte gå in på.

Polismannen vet inte heller om de båda skadade är kvar på sjukhus eller om de gett sig iväg.
– Utan att veta så gissar jag att han som sköts i foten och tog sig till Helsingborgs lasarett inte är kvar under vård. Hur det är med den andre vet jag inte. Jag vill inte heller gå in på vilken typ av skada han har, avslutar Mattias Mohn.

Läs även:

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser