Annons

Extra polisbevakning på Koppargården

Polisen är mycket förtegen gällande den skjutning som ägde rum vid Koppargården 1 på söndagen. Två 25-åriga män från Landskrona har fått söka vård för skottskador och att dessa två sedan tidigare är kända av polisen är egentligen det enda som man går ut med. Anledningen är att ett digert utredningsarbete pågår och därför vill inte polisen att någon ska påverkas av vad media skriver om.

Annons
 

En direkt åtgärd som nu tas är att polisen placerar en husbil i närheten av Koppargården 1.
– Det är två anledningar till det. Vi vill att personer som har någon kännedom av vad som hänt ska kunna tala med poliser direkt. Men vi vill även finnas till för de som känner sig oroliga, säger Anneli Manneli, polischef i Landskrona.

Hon har under dagen suttit i möte med företrädare för Landskrona stad och diskuterat situationen.
– Det är en allvarlig händelse som har inträffat och vi måste se på detta både på kort och lång sikt. Husbilen är på kort sikt. Och så är även de extra poliserna som kommer att synas i området tillsammans med så kallade blåjackor och personal från stadens fält- och fritidsgrupp, säger Anneli Manneli.

I ett längre perspektivet ser polischefen att det arbete som man påbörjat kommer att fortsätta.
– Vi har prioriterat Karlslundsområdet och det senaste halvåret har det varit skapligt lugnt. Därför lägger vi nu stor kraft på att dämpa oron och försöka stoppa vidare våld.

På frågan om vad förhör med de båda skadade männen har gett svarar Anneli Manneli fåordigt.
– Vi gjorde en del utredningsarbete direkt igår efter att vi hört de skadade men vad detta har varit för typ av åtgärder och vad detta gett berättar vi inte idag, avslutar polischefen.

Läs även: Två skadade vid skottlossning på Koppargården

En kommentar till "Extra polisbevakning på Koppargården"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Inget nytt om skjutningen på Koppargården

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser