Milan nominerad till Guldbagge

Nyligen sprang vi på Milan Dragišić på stan. Föga anade vi då att vi åter kommer att få se honom i Guldbaggegalan den 23 januari.
Nyligen sprang vi på Milan Dragišić på stan. Föga anade vi då att vi åter kommer att få se honom på Guldbaggegalan den 23 januari.
Uppdaterad kl. 11.30

Det blev stormslam för Milan Dragišić när de nominerade till årets Guldbaggar presenterades på Vasateatern i Stockholm på onsdagsförmiddagen.  Filmen Min faster i Sarajevo nominerades till hela sex guldbaggar varav venbon Milan Dragišić kan komma att hämta hem baggen för bästa manliga huvudroll. Min faster i Sarajevo är även nominerad som bästa film.

Hela sex Guldbaggar har filmen Min faster i Sarajevo chansen att hämta hem när galan hålls den 23 januari.
Det rör sig om de riktigt tunga kategorierna – bästa film, bästa manus, bästa regi, bästa manliga huvudroll, bästa foto samt bästa kvinnliga biroll.
– Vad ska jag säga?, säger en omskakad och lycklig Milan Dragišić som i skrivande stund befinner sig på Vasateatern i Stockholm.
– Det är bara så häftigt!

Milan Dragišić var också nominerad som bästa manliga biroll när han spelade i den rosade filmen Äta sova dö.
Att en amatörskådespelare bli nominerad två gånger måste vara, om inte unikt, så väldigt sällsynt.
– Jag vet bara att folk uppskattar filmen. Jag har fått många kommentarer från personer som sett Min faster i Sarajevo på filmduken eller via Triarts hemsida, säger Milan Dragišić.
– Alla är så positiva!

Filmen i korthet
Milan Dragišić rollkaraktär i filmen heter Zlatan.  Hans enda kontakt med Bosnien sen kriget är pengarna han skickar till sin gamla fasters hemhjälp. Zlatans dotter Anja spelad av Julia Ragnarsson vill veta mer om sina bosniska rötter. Zlatan vill stoppa Anja från att resa till Sarajevo, men tvingas själv följa med.

Min faster i Sarajevo nominerades för:
Bästa film: China Åhlander (producent)
Bästa regi: Goran Kapetanović
Bästa manliga huvudroll: Milan Dragišić för rollen som Zlatan
Bästa kvinnliga biroll: Sadžida Šetić för rollen som Radmila
Bästa manuskript: China Åhlander, Dragan Mitić och Goran Kapetanović
Bästa foto: Ita Zbroniec-Zajt

Läs mer:

 

Till arkivet