Annons

Juggekorv goes discostyle på Ven

Milans_korv1

Milan Dragisic serverar korv på sitt eget personliga sätt.

Att han är en jäkel på att grilla och laga mat över öppen eld kände vi till sedan tidigare.
Vens allt-i-allo, tillika skådespelaren Milan Dragisic har i sommar gjort slag i saken och slagit upp Hvens Grill, en tvättäkta korvmoj om än med olika kryddiga juggekorvar och för den delen deluxe-varianten från Argentina för blott två Astridar.

Annons
 

Milan Dragisic bor en halvböj in från Landsvägen och lite längre ner på Norreborgsvägen hittar man hans korvvagn.
När man glider in på gården skulle man nästan tro att Emir Kusturica stod gömd i kulisserna med sin filmkamera.
Milan Dragisic kommer oss tillmötes med utsträckta händer och med det bredaste av leende säger han, ”Grabbar jag hoppas ni är riktigt hungriga”.
När sedan deckardrottningen Maj Sjöwall svänger in med sin golfbil och frågar om det låter sig fixas en smal korv med bröd, är filmen igång.

Milan Dragisic steker tjocka välkryddade argentinska korvar till Direktens utsända och en snällare variant åt författaren.
Han tar några danssteg till eurodiscon som står på i bakgrunden och till vilken vagnens discokula och lila ljusslinga skapar en självklar inramning.
Hela tiden månar han om kunderna, lika ömsint som han är mot sin dotter Äta, Sova, Dö.

Vi pratar lite om hans kommande film, Min Faster i Sarajevo, som har galapremiär på Röda Kvarn i Helsingborg nästa onsdag.

– Filmen kommer att gå upp Sarajevo Filmfestival senare i augusti. Det ska bli otroligt spännande att se hur den blir mottagen där. En sak är säkert, det kommer att bli helt galet, säger han strålar.

Historierna avlöser varandra. Korvgubben får springa in i vagnen och steka korv emellanåt när nya kunder anländer men annars sitter han ner vi bordet och det är familjärt att käka på Vens kanske just nu trendigaste hak.

Olika spännande korvar men ibland också Milans utmärkta gulasch. - Jag gör den ibland på söndagar. Då sluter venborna upp.

Olika spännande korvar men ibland också Milans utmärkta gulasch.
– Jag gör den ibland på söndagar. Då sluter venborna upp.

Full fart på ön i helgen

Pokemonjägare och semesterfirare på väg till Ven. Plus en hel båt fem minuter innan. Det är högtryck på ön. Foto: Måns Back Nilsson.

Pokemonjägare och semesterfirare på väg till Ven. Plus en hel båt fem minuter innan. Det är högtryck på ön. Foto: Måns Back Nilsson.

I veckan har Ventrafiken kört med fullsatta båtar till pärlan i sundet och i helgen lär det inte vara något undantag.
Så om du ska över, se till och förhandsboka dig. Idag och imorgon är det dags för årets stora musikhändelse på Ven, Ökändafestivalen. Redan ikväll äntrar Svenska Akademin scenen.

Om man vill ha lite andra tongångar så gör Easybeat en spelning i Gamlegårds lada på lördag. Fri entré och garanterat bonnig och varm stämning. Traktorsläp kör till Gamlegård 22.15 och från Gamlegård 01.00 och 02.45.

På lördag dag är det den årliga loppmarknaden nere i Kyrkbacken mellan 11- 14. Samma dag kan du och barnen även prova på att åka brandbil när Hvens frivilliga brandkår har öppet hus uppe vid affären, 11-13.
Är du mer sugen på golf så rekommenderas St: Ibb’s golfklubb där det mellan 09-15 hålls klubbmästerskap i puttningen.

På söndag är det gitarrspelsfestival på Backafallsbyn mellan 18.00-20.00. Fri entré.

Och tyckte du sen att helgen var alldeles för kort så fortsätter den på måndag med konsert på Turistgården.

 

 

En kommentar till "Juggekorv goes discostyle på Ven"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Milan nominerad till Guldbagge

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser