Annons

Passa på och se en unik fotoutställning

 

AgNO3 är en unik utställning framtagen för Landskrona Museum. Se den. Snart är det försent.
Foto: Gunnar Ekelund/Spårvägsmuseet.

Annons
 

AgNO3 – Histories of Science and Photography på Landskrona museum är nu inne på sina sista veckor. Utställningen, som är den första av sitt slag i Sverige, visas till och med den 29 januari 2017.

Hur gestaltar sig en sjukdom? Hur rör sig en hemmafru vid spisen? Vilka typer av moln finns det? Utforska vetenskap och fotografi i AgNO3 på Landskrona museum i mellandagarna. Utställningen, som sträcker sig över tolv rum på museets fjärde våning, tar sin utgångspunkt i vetenskapens och forskningens användande av fotografiet under ett och ett halvt sekel; som metod, som bevis, som skalpell, förstoringsglas, spegel …

AgNO3, som är den vetenskapliga beteckningen för silvernitrat, tjänade som kemisk grund för fotografin ändå fram till den digitala eran. Utställningen består av 30 berättelser utifrån olika vetenskapliga frågeställningar. Vi möter mördare och molnfotografer, stiftar bekantskap med seriösa forskare i vita rockar liksom glada entusiaster. Ibland kan det vetenskapligt intressanta ha uppstått först i vår tid. Aldrig tidigare har en liknande utställning, lika inbjudande till nya insikter som skratt, visats i Sverige. Utställningen är producerad av Landskrona museum / Landskrona Foto.

Mer foto på museet
Just nu visas även den färgsprakande handskutställningen Möte i vinterträdgården, samt fotoutställningarna Dublins barn av Jean Hermanson och Bilder från Paris av Tore Johnson på museet. Den sistnämnda visas endast till den 15 januari och är ett stycke stor gatufotokonst samtida med Christer Strömholm.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser