Annons

Kallbadhus klart lagom till valet 2018

Fritidsnämndesn ordförande, tillika det moderata kommunalrådet Birgitta Persson presenterade för ett år sedan planerna på ett modernt kallbadhus just här på denna plats. AV det blev det som bekant inget. Nu hoppas man från såväl förvaltning som politiken att istället kunna presentera nya planer i höst på var ett ett kallbadhus kan stå färdigt till 2018.

Fritidsnämndens ordförande, tillika det moderata kommunalrådet, Birgitta Persson,  presenterade för ett år sedan planerna på ett modernt kallbadhus just här på denna plats. AV det blev det som bekant inget. Nu hoppas man från såväl förvaltning som politiken att istället kunna presentera nya planer i höst på var ett ett kallbadhus kan stå färdigt till 2018.

Nyligen skrev vi att stadens vinterbadare hälsas välkomna till bastu och bad på Citadellbadet i vinter. Frågan är vad som hänt med de fagra löftena om ett nytt kallbadhus?

Annons
 

Det var ifjol höstas som planerna på ett nytt kallbadhus presenterades i hamninloppet, på platsen för roddklubbens brygga. Tanken var, att nu ett år senare skulle en ny modern anläggning för kallbad stå klar. Förslaget mynnade dock ut i ett rejält magplask. Landskrona hamn och Oresund Drydocks drog i handbromsen och två dagar efter att de flådiga ritningarna visats upp, var de förpassade till papperskorgen.

Dock lever planerna på ett kallbadhus kvar. Någonstans längs Landskronas kuststräcka ska det placeras och med kommunal finansiering.
– Kultur- och fritidsförvaltningen har fått uppdraget i samband med budgeten och stadsbyggnadsförvaltningen ingår i arbetsgruppen. Det är under utredning, säger planchef Johan Nilsson.

I samband med att rambudgeten för 2017 togs i juni sades att ett förslag på kalkyl och lokalisering av ett nytt kallbadhus skulle vara framtaget och presenterat för kommunstyrelsen till den 15 september. Med en vecka kvar till dess är kommunalråd Birgitta Persson (M) som ifjol höll i presentationen betydligt försiktigare.
– Du för vänta några veckor till. Jag lovar att återkomma så fort jag vet med säkerhet denna gången, säger hon.

Tom Sörensson, verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen lättar dock på locket något mer.
– Diskussionerna har intensifierats, och vi har haft ett första möte med Doppingarna. Närmast söker vi dialog med Länsstyrelsen om lämpliga lösningar i havsmiljön, och under hösten bör vi kunna presentera ett underbyggt förslag. Som det ser ut just nu, planerar vi för ett färdigt kallbad 2018, säger han.

Läs mer:

En kommentar till "Kallbadhus klart lagom till valet 2018"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Klart med placering av nytt kallbadhus

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser