Annons

Hundratals nya arbetstillfällen på Kronan

Efter KFC och Burger King byggs etapp två med Rasta och Preem därefter planeras etapp 3 med en inhägnad lastbilsparkering. Planer finns också på en fjärde etapp då med ett enklare hotell på platsen.

Efter KFC och Burger King byggs etapp 2 med Rasta och Preem därefter planeras etapp 3 med en inhägnad lastbilsparkering. Planer finns också på en fjärde etapp då med ett enklare hotell på platsen.

Som Landskrona Direkt vid ett par tidigare tillfällen berättat, så är flera etableringar på gång på företagsparken Kronan. Nu bekräftar kommunledningen att första spadtaget kommer att tas redan i höst.
Fullt utvecklat uppskattas det nya handels- och serviceområdet innebära omkring 200 nya arbetstillfällen, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande.

Annons
 

I höst tas det första spadtaget på markområdet Kronan vid Landskronas södra infart, ett av stadens mest attraktiva logistiklägen. Första steget är etablering av snabbmatskedjorna Kentucky Fried Chicken (KFC) och Burger King som öppnar hösten 2016.
I den andra etappen, som även den projekteras av Hovdala Utveckling AB, kommer Rasta att etablera sig med en vägkrog samt en Preem tankstation. Om allt går enligt planerna kommer Rasta att öppna i början av 2017 och tankstationen något senare under året.

Den tredje etappen innefattar ett modernt serviceställe för transportörer anpassat enligt nya EU-krav, vilket innebär parkering för lastbilar som är kameraövervakad, upplyst och inhägnad. Även lastbilsparkeringen kommer att drivas av Rasta. I dagsläget finns också en fjärde etapp med planer för ett enklare hotell.

– Detta är välkomna etableringar. Satsningen innebär många nya arbetstillfällen och att utvecklingen av Kronan nu tar fart på allvar. Oatlys utbyggnad i kombination med detta lägger en god grund för ytterligare investeringar i området, säger Torkild  Strandberg.

Området är ca 50 000m2 och beläget vid E6:an som dagligen trafikeras med 40 000 fordon. På andra sidan motorvägen finns DSV:s huvudkontor och logistikcenter. Den nya avfarten in på området Kronan från väg 17, som nu har beviljats av Trafikverket, har varit avgörande för att göra området lättillgängligt och därmed attraktivt för tilltänkta aktörer. 

– Läget på Kronan är ypperligt med synligheten och tillgängligheten längs E6 men också genom områdets stora utvecklingspotential. Utöver det som redan är planerat har flera fordonsrelaterade verksamheter hört av sig och visat stort intresse för att etablera sig här, säger Johan Lyrevik, VD på Hovdala Utveckling AB.

Läs mer:

En kommentar till "Hundratals nya arbetstillfällen på Kronan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Klart för markköp till restauranger på Kronan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser