Annons

Rasta bekräftar intresset för etablering på Kronan

Preemstation

Preem, Burger King, Rasta och KFC vill satsa i Landskrona. Foto: Patrik Johäll

Igår skrev vi om att Burger King och Kentucky Fried Chicken lämnat in bygglovsansökningar för två restauranger på företagsparken Kronan. Stadsbyggnadsförvaltningens chef Anna Thott avslöjade då också att Preem och Rasta var intresserade av att etablera sig i området. Och detta bekräftas idag från Rasta.

Annons
 

Mikael Tervaniemi är driftchef på Rasta och han bekräftar intresset av att etablera sig på Kronan.
– Vi tror stenhårt på det läget, säger han och utvecklar.
– Vi har idag inget Skåne Rasta men det är något vi vill ändra på. Normalt så äger Rasta sina egna fastigheter men här blir det annorlunda. Det kommer att vara Preem som kommer att äga fastigheten och just nu sitter vi i förhandlingar med dom om hyran. Och jag är helt övertygad om att allt kommer att lösa sig till det bästa, säger han.

Mikael Tervaniemi vill inte springa några händelser i förväg men han ger sig på en gissning på när man ska kunna få sin första måltid på ett nytt Skåne Rasta.
– Vi är inne i en väldigt expansiv fas och bygger i såväl Markaryd som Värnamo. Dessutom ska vi snart sätta spaden i marken i Sölvesborg. Men i den bästa av världar så kan allt stå klart i Landskrona hösten 2017 eller våren 2018.

Mikael Tervaniemis uttalande bekräftar att även Preem ligger i startgroparna. Landskrona Direkt har dock inte lyckats nå någon ansvarig på bensinbolaget för en kommentar.

Beträffande snabbmatskedjorna Burger King och Kentucky Fried Chicken så är det bara de förstnämnda som Landskrona Direkt lyckats få en kommentar från.

Sarah Frelin är pressansvarig på Burger King. Hon bekräftar att de är intresserade av Landskrona men inte mer trots att de lämnat in bygglovsansökan.
– Arbetet med att upprätta en ny restaurang tar lång tid, och det finns många variabler som ska vara på plats innan vi kan bekräfta en ny restaurang. Jag kan bekräfta att området är intressant, men tyvärr har jag ingen konkret information som jag kan gå ut med vid detta tillfälle, skriver hon i ett mejl.

Läs mer: Burger King och KFC vill till Kronan

En kommentar till "Rasta bekräftar intresset för etablering på Kronan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Hundratals nya arbetstillfällen på Kronan

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser