Annons

Lokal ölprovning på hörnan

Annika Glynos på Speakers Corner ser fram emot en ölprovning med lokala ölsorter på lördag.

Annika Glynos på Speakers Corner ser fram emot att erbjuda en ölprovning med lokala ölsorter på lördag.

Det blomstrar av mikrobryggerier i Sverige och tre av dessa finns i Landskrona. På lördag kan du träffa bryggarna bakom några av de lokala ölen och prova deras drycker på Speakers Corner. I samband med evenemanget Vår i Landskrona den 16 april har Speakers Corner bjudit in två av Landskronas framgångsrika ölbryggare; 1413 Bryggkultur och Brekeriet. 

Annons
 

1413 Bryggkultur består av två familjer från Landskrona som till julen 2014 lanserade sina första två ölsorter Borstahusen Lager och Citadell Ale. Idag finns deras öl på Systembolaget och flertalet krogar i Skåne.
– Förra året var ett helt fantastiskt år. Vi fick otroligt bra respons på vår lansering och försäljningen var över all förväntan. Nu hoppas vi att ännu fler Landskronabor upptäcker oss och hantverksöl under detta året. Jag är ändå mest glad över att vi kan dra vårt lilla strå till stacken och visa upp allt positivt med Landskrona, säger Daniel Nyman, bryggare på 1413.

Brekeriet är Landskronas nyaste tillskott som efter tre år i Djurslöv, utanför Staffanstorp flyttade till Landskrona ifjol. De exporterar öl till länder i hela världen och som enda bryggeri i Sverige jäser de sin öl endast med vildjäst och/eller bakterier.

Bakom hantverksbryggeriet finns tre bröderna Ek, Fredrik, Christian and André, alla med stor passion för öl och företagande
– Vi har tidigare sålt våra öl på Systembolaget men slutade med det för cirka två år sedan när de ändrade sina leverantörsvillkor drastiskt. I maj är det dock åter dags för nylansering av ett av våra öl, Brillant, säger André Ek, produktionschef.

Mellan kl. 14.00–16.00 finns bryggarna på plats.
– Men under hela dagen går det att köpa ett ölprovarpaket med smakprov på ölen. Det finns även ett alkoholfritt alternativ, inflikar krögare Annika Glynos på Speakers Corner.

En kommentar till "Lokal ölprovning på hörnan"

  1. Pingback: Lokal ölprovning på hörnan

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser