Hundkapplöpningsbanan flyttas

Det har sin charm att följa ett race med greyhounds.
Det har sin charm att följa ett race med greyhounds men det blev aldrig någon större hit.
Det har sin charm att följa ett race med greyhounds.
Det har sin charm att följa ett race med greyhounds men det blev aldrig någon större hit.

Greyhound är världens snabbaste hundras och under ett par år satsade Svenska Spel och TV4 extra på sporten. I början på 2000-talet rustades därför Landskrona Greyhound Park upp och tävlingarna lockade då ett par hundra åskådare. Intresset svalnade snabbt. Spelet dog ut och nu ser det rent av ut som om banan är inne på sin sista säsong.

– Alla ska få komma till tals, det utlovar kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) med anledning av det utvecklingsprojekt som nu är på gång i Norrestad och Karlslundsområdet.

– En detaljplaneprocess innebär att man involverar de berörda. Det ingår i konceptet, poängterar han och med detta sagt, medger han samtidigt att hundkapplöpningsbanan på idrottsplatsområdet med största sannolikhet får stryka på foten.
– Det är en rimlig prognos. Det finns i princip ingen verksamhet där och den upptar ett väldigt stort markområde i ett attraktivt område, säger Torkild Strandberg.

Skånska hundkapplöpningsklubbens bana, Landskrona Greyhound Park, är en av landets största i sitt slag.
– Vi kan inte hindra utvecklingen, säger Ewa Johansson, ordförande i SkHK som är fullt på det klara med att detta kan bli föreningens sista år på platsen och att den väg som är tänkt att byggas genom området kommer att gå alldeles intill banan.
– Sen kunde man önskat att kommunen kom till oss och informerade om sina planer och inte som i detta fallet att vi fick läsa om det i media, betonar hon.
– Vi tog själv kontakt med stadsbyggnadschef Anna Thott och har nu fått ett halvt löfte om att få vara kvar året ut, säger hon och berättar att säsongen sträcker sig från april till november.
– Nu kan vi planera för årets verksamhet. Sen får vi se vad som händer med oss i framtiden. Vi får nu sätta oss ner och räkna på vad det kostar att flytta banan och vad kommunen är villiga att satsa och var. Personligen har jag inget emot att komma längre ut på landet, avslutar Ewa Johansson.

Relaterat
Föreningar efterlyser information
Ridintresserade oroliga över utvecklingen i Karlslundsområdet
Norrestads förvandling börjar med en ny väg

Till arkivet