Ridintresserade oroliga över utvecklingen i Karlslundsområdet

Illustration: Jaenecke Arkitekter AB
Illustration: Jaenecke Arkitekter AB
Illustration: Jaenecke Arkitekter AB
Illustration: Jaenecke Arkitekter AB

Idag ska representanter från kommunen och Landskronahem presentera starten för utvecklingen av Karlslunds bostads- och rekreationsområde, något Landskrona Direkt skrev om redan förra veckan.
Men redan innan planerna presenterats så växer kritiken, framför allt från hästintresserade.
– Så talande att Landskrona Ridklubbs anläggning inte är intressant i den här bilden. Hästar behöver väl inte hagar?, säger det före detta moderata kommunalrådet Cecilia Lindell i en kommentar på Landskrona Direkts facebooksida.

Och hon får medhåll av Nina Persson på Landskrona Ridklubb.
– Jag kan inte heller se några hagar till våra hästar?!? Vi har snart 40 hästar i stallet, som enligt djurskyddslagen dagligen ska kunna röra sig fritt i sina naturliga gångarter utomhus. Vi har 16 hästar som måste erbjudas utevistelse 6-8 h per dygn pga att vi fortfarande har spiltor, kommenterar hon.

Landskrona Direkt har försökt att nå Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) för en kommentar utan att lyckas. Strax innan måndagens kommunfullmäktigemöte gav han dock garantier för att detta inte skulle möta några hinder.
– Det kommer att finnas hästhagar på platsen även om dessa inte syns på illustrationen, sade han.

Läs även: Norrestads förvandling börjar med en ny väg

Till arkivet