Annons

Polis nekar till brott efter dödsolycka

Flera polispatruller, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats då två personer blev påkörda av en polisbil på Hälsningborgsvägen på onsdagskvällen.

Flera polispatruller, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats då en kvinna skadades svårt och en man omkom då de blev påkörda av en polisbil på Hälsningborgsvägen den 6 januari. Polismannen nekar nu till brott. Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Den polisman som den 6 januari orsakade en 53-årig mans död då han körde på ett par på ett övergångsställe på Hälsingborgsvägen nekar till brott. Detta klargjorde han i samband med ett förhör förra veckan.

Annons
 

I torsdags hölls förhör med den polisman som körde på ett par i 50-årsåldern då de var på väg över ett övergångsställe på Hälsingborgsvägen den 6 januari. Polismannen nekar till brott.
– Han förnekar varje form av brott i anslutning till den här händelsen, säger polismannens advokat Johan Eriksson till Kvällsposten.

Polismannen, som är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada, mår enligt hans advokat mycket dåligt.
– Han mår oerhört dåligt och all hans sympati går till dem som har drabbats. Han har lämnat en redogörelse vid förhör i torsdags, där även jag var med, säger Johan Eriksson till tidningen.

De flesta vittnesuppgifterna är samstämmiga om vad som hände den ödesdigra kvällen. Men en hel del tekniska undersökningar återstår.  Dessutom är kvinnan, som skadades allvarligt i samband med olyckan ännu inte hörd.

Läs även

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser