Annons

Specialåklagare inkopplad på dödsolyckan

Flera polispatruller, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats då två personer blev påkörda av en polisbil på Hälsningborgsvägen på onsdagskvällen.

Flera polispatruller, ambulans och räddningstjänst var snabbt på plats då två personer blev påkörda av en polisbil på Hälsningborgsvägen på onsdagskvällen. Foto: André Tajti – AT-Foto.se

Den tragiska olyckan vid ett övergångsställe i Landskrona, då en man och en kvinna i 50-årsåldern blev påkörda av en polisbil är nu under utredning. Den påkörde mannen avled till följd av sina skador och kvinnan vårdas vid Universitetssjukhuset i Lund med allvarliga skador. Men vad som hände vill chefsåklagare Bengt Landahl inte gå ut med just nu då bland annat polismannen som körde bilen ej hörts ännu.

Annons
 

Utredningen gällande den tragiska olyckan på onsdagskvällen då en polisbil körde på ett par på ett övergångsställe på Hälsingborgsvägen har tagit fart. Bengt Landahl är chefsåklagare på Särskilda Åklagarkammaren och han har hand om ärendet.
– Polismannen som körde bilen har inte kunnat höras ännu då han chockades svårt. Vi har dock talat med den polis som åkte med, men vad förhören gett vill vi inte gå ut med i nuläget. Anledningen är att vi nu ska höra ögonvittnen till händelsen, säger han på torsdagsförmiddagen.

Uppgifter som är relevanta för ärendet, typ om polisen hade blåljus och/eller sirener på eller om det rådde halka vid tillfället vill Bengt Landahl inte gå ut med.
– Det är samma sak här. Eftersom vi vill ha så trovärdiga vittnen som möjligt så är det viktigt att alla får säga sitt innan vi offentliggör fakta. Detta är en utredning som vi tar på allra största allvar.

I skrivande stund är den polisman som körde bilen misstänkt för grov vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död.
– Det är ett standardförfarande när någon kört på någon på ett övergångsställe med dödlig utgång. Det gäller såväl poliser som privatpersoner. Sedan får vi se vad förhören ger.

På samma övergångsställe som onsdagens olycka inträffade på, skadades en cyklist lindrigt i lördags då hon blev påkörd av en bil. De ansvariga på kommunens gatuavdelning kommer nu att inspektera övergångsstället.
– Vi kommer nästa vecka att se över platsen för att se om, och i så fall vad, som bör göras för att trafiksituationen ska bli säkrare. Tanken ligger nära till hands att någon förändring kommer att ske, säger Sandra Schultz, trafikingenjör på stadens teknik- och serviceförvaltning.

Läs även: Polisbil i olycka på övergångsställe

olycka_160102_AT

Enligt uppgift ska det tidigare funnits varningslampor i marken vid övergångsstället men dessa plockades nyligen bort då man asfalterade om till “tyst” asfalt. Bilden är från lördagens olycka då en cyklist blev påkörd vid samma övergångsställe. Foto: André Tajti – AT-foto.se

En kommentar till "Specialåklagare inkopplad på dödsolyckan"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Polis nekar till brott efter dödsolycka

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser