Annons

Anmäl, anmäl, anmäl – uppmanar kommunalrådet

Med anledning av den nedlagda polisutredningen som Landskrona Direkt skrev om på tisdagen så ställde vi via mejl några frågor till stadens polischef Anneli Manelli samt kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP). Något svar från polischefen har vi i skrivande stund inte fått men väl från Torkild Strandberg och han tar parti för den luttrade krögaren Jonas Westerberg.
– Det är inte acceptabelt. Det får aldrig råda någon tvekan om att på gärning ska följa konsekvens. På brott ska följa straff. Det innebär att polisen måste lägga manken till. Särskilt om det finns bevis som det tycks göra i det här fallet, säger Torkild Strandberg som själv talat sig varm för just kameraövervakning.
– För att kameraövervakning ska vara effektivt är det ju självklart att man måste titta på den. Jag förstår inte hur man kan argumentera för motsatsen.

Folkpartisten har även arbetat för att fler poliser ska synas i Landskrona. Samtidigt måste de som redan finns här göra sitt jobb, något som fler är Jonas Westerberg anser att de inte gör idag.
– Man måste kunna hålla två tankar i huvudet samtidigt. Vi behöver en rejäl polisstyrka med lokalt förankrade poliser. Sedan är det självklart att de som är här måste göra ett jobb med hög kvalitet.

Annons
 

Torkild Strandberg tycker att det är olyckligt att Jonas Westerberg nu valt att inte anmäla det senaste inbrottsförsöket.
– Anmäl, anmäl, anmäl. Bara genom att göra det och visa på problemet som han gjort kommer vi åt problemet.

Att en polisutredning läggs ner utan att några som helst åtgärder vidtagits är inget ovanligt. Torkild Strandberg tänker dock ta upp problemet med berörda parter, bland annat i den grupp av poliser och tjänstemän på kommunen som samarbetar för att tryggheten i staden ska öka.
– Vi möter polisen regelbundet, och detta är en viktig fråga för stadens utveckling. Jag kommer att ta upp det. Jag vill helt enkelt ha en förklaring och förändring, avslutar han.

Läs mer:
Polisen lade ner utredning utan att kolla övervakningsfilm

En kommentar till "Anmäl, anmäl, anmäl – uppmanar kommunalrådet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Nedlagd polisutredning öppnad igen

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser