Annons

Redo för sommaraktiviteter

Trots blåst, regn och kyla var stämningen på topp när det var dags för invigning av sommarens aktiviteter på Halvmånen och skateparken Lagunen. En handfull skolungdomar med sommarjobb hjälpte till att bygga en mötesplats, Containern, mellan de båda platserna.

Ansvariga är Kulturstöd Unga vilka sköter skateparken samt Cityidrotten som har hand om aktiviteterna i sanden på Halvmånen.
– Så är det och denna mysiga plats där man kan sitta och snacka, spela sällskapsspel, lyssna på musik och chilla, sköter vi gemensamt, säger Jonny Karlsson på Cityidrotten.

Annons
 

För de som vill testa på olika aktiviteter finns utrustning att låna.
– Vill man till exempel prova på att åka skateboard så har vi både brädor och skyddsutrustning, spräger Swarin Khalil, en av tjejerna som sommarjobbar på platsen.
– Vi ska dock åka in till Ven på badkollo nästa vecka men sedan är vi tillbaka igen. Här kommer dock att finnas folk varje dag, säger Emma Persson som också sommarjobbar på Halvmånen.

Öppettider 18 juni- 31 juli
Måndag- fredag kl. 10.00-16.00 (utlåning)
Måndag-fredag kl. 12.00-18.00 (försäljning)

Cityidrottens sommarschema hittar du här.

Kulturstöd Ungas Facebooksida finns info om vad som händer i skateparken och i containern.


Valentina Ibishi är projektledare vid Kulturstöd Unga och finns på plats och håller koll på kiosken och förbereder inför nästa veckas skatecamp för tjejer.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser