Utegym flyttas för att göra plats åt ny campingreception

Den före detta fotbollsspelaren Sonny Johansson brukar ta en långpromenad längst med havet på söndagarna. Denna brukar han avsluta med ett träningspass på det utegym som uppfördes intill Erikstorps Kungsgård för drygt två år sedan. I söndags då han kom dit var ute gymmet dock borta.

Tom Sörensson är projektledare på kommunens fritidsförvaltning lovar dock att det ska byggas upp igen, dock inte på samma plats.
– Vi har gjort i ordning en yta på andra sidan av vägen som leder ner till Lill-Olas, berättar han.
– Vår förhoppning är att det ska stå klart inom en veckas tid.

Först uppger Tom Sörensson att anledningen till att man valt att flytta gymmet är att man flyttat starten på slingan som går ute i Lill-Olas.
– Från att ha varit knappt 2000 meter så är slingan idag ungefär dubbelt så lång. Den går numera ut till Sandbergen och är belyst hela vägen. Starten på denna är alltså flyttad och då beslutade vi att flytta gymmet också.

Tom Sörensson avslöjar dock att det finns en anledning till.
– Lägger ni ihop ett och ett så förstår ni att det är en del i projektet att flytta ut campingen till området norr om stugbyn. Det är i så fall tänkt att receptionen ska ligga där bastun ligger idag och där låg ju även gymmet tidigare. Men vi tror att de som vill träna vill göra det i lugn och ro och inte ha en massa människor springandes runt i kring. Det är också det en anledning till flytten, säger Tom Sörensson.

– Det är väl inte beslutat ännu att campingen ska flyttas, frågar sig Sonny Johansson när Landskrona Direkt informerar om läget.
– Och även om så blir fallet så kunde man väl informerat om flytten med en skylt. Men, men. Det var ju skönt att höra att det kommer tillbaka. Det är ett perfekt sätt att hålla sig i trim på, avslutar den forna skyttekungen.

Till arkivet