Lejonet skärpte till sig

Det bjöds på riktigt bra hockey när Lejonet i veckan ställdes mot Limhamn på bortaplan.
I en fartfylld match krävdes det förlängning för att skilja lagen åt. Nu var det med Landskronaögon sett tyvärr hemmalaget som drog det längsta strået och kunde vinna med 4-3.
– Bägge lagen satte full fart direkt från start. Man visade att man var topplag båda två, säger Torbjörn Torpling från Lejonet.

6.06 bröt Marcus Melkersson pucken i egen zon och slog ett långpass mitt i banan som satt mitt på bladet på Oscar Winges klubba och helt fri från offensiva blå satte han pucken säkert i mål.  9.06 får Jim Berglund två minuter för interference och det tar Limhamn en minut innan kvitteringen kommer. Första perioden slutar rättvist 1-1.
– Limhamn har ett mycket bra power play. Det gäller att vara vakna då.

Andra perioden är lika fartfyllt som den första.
2.49  gör Marcus Arvidsson, kvällens bästa spelare, 1-2 framspelad av Linus Molin.  Sen böljar spelet fram och tillbaka med fina chanser för bägge lagen. En mycket bra period från bägge lagen.

Direkt i tredje så drar Limhamn på sig ett lagstraff för att man gnäller på domaren. I detta powerplay så skapar Lejonet ett tryck mot Limhamn, dock utan att få in pucken.

11.18 får Marcus Arvidsson en tvåminutersutvisning för Hooking och dryga minuten senare får Denniz Sjöö två minuter, även han för hooking .
– Spel tre mot fem  kan bara sluta på ett sätt, när man har ett sånt bra power play som Limhamn har. Lejonet stretar emot mycket bra men orkar inte hålla emot Limhamns tryck utan Limhamn tar ledning för första gången i matchen.
Minuten senare får Lejonet spela powerplay och får chansen att kvittera och detta gör man på ett mycket bra sätt.  Jim Berglund kvitterar, pass Linus Molin.

4.10 kvar av perioden tar Limhamn åter ledningen efter ett bra spel som Lejonet inte klara att avstyra. Här tro man att matchen är avgjord, men fyra sekunder efter målet drar Limhamn på sig en utvisning och ger Lejonet chansen att kvittera än en gång. Man visar stor lagmoral och styrka och det tar bara elva sekunder innan Linus Molin sätter kvitteringen. Limhamn gör ett sista försök men Lejonet står upp och matchen går till förlängning.

Lejonet börjar bra men 1.58 in förlängningen så åker Hampus Melkersson på en hooking. Spela tre mot fyra är tufft men man stretar emot mycket bra, men med halvminuten kvar av utvisningen sätter Limhamn pucken i mål och tar extra poängen.

– Det var en mycket bra match. Härligt att Lejonet kommer tillbaka så här strakt efter bottennappet i söndags (0-7 mot Sölvesborg reds anm.). Detta visar styrka inför matcherna framöver.
– Alla offrade och ska ha all heder åt denna match men nämnas skall Hampus Melkersson som gör en kanonmatch,