Annons

Kommunen har snart en säkerhetsrådgivare

I en del insändare i lokalpressen samt i valrörelsen har det diskuterats att Landskrona saknar en säkerhetsrådgivare enligt lagstiftningen 11 § i lagen om transport av farligt gods. I somras gjorde så en privatperson en anmälan är till Statens räddningsverk i vilken rapportören påstår att kommunen inte lever upp till lagen. Räddningsverket har nu tagit beslut i ärendet där det framgår att Landskrona kommun omfattas av undantag från kravet på säkerhetsrådgivare.
– Under hösten har Brandingenjör Anna Elofsson utbildat sig till säkerhetsrådgivare och ska examineras inom den närmsta tiden. Kommunen kommer att anmäla Elofsson som kommunens säkerhetsrådgivare till Räddningsverket trots att krav inte föreligger för att kvalitetssäkra att kommunen lever upp till alla lagar och regler som gäller vid transport av farligt gods, meddelar Räddningschef Eva Löwbom via ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen
© Landskrona Direkt

Annons
 

UPP

 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser