Fina framgångar i Trelleborg för LAK

Fredrik Hertzberg i lyftartagen i sista omgången av den Allsvenska serien som avgjordes i Trelleborg i lördags. Foto: Anette Svensson.
I helgen åkte ett starkt gäng tyngdlyftare till Trelleborg för att representera Landskrona atletklubb i allsvenska serien i tyngdlyftning.

Tävlingen genererade flera personliga rekord, speciellt bland föreningens ungdomar.
Teo Ekström slog till med ett rejält pers när han lyfte 33 kg i ryck och 39 kg i stöt, hela 8 kg mer i ryck och 10 kg mer i stöt än vad han tidigare lyft, berättar Sara Helgesson, en av många glada starka lyftare från Landskrona som var på plats på Söderslätt.

– Tindra Svalenberg slog till med personliga rekord i både ryck och stöt när hon klarade 34 kg i ryck och 43 kg i stöt, säger Sara Helgesson och redogör för fler rekordsättare.

Maximillian Marianski Ramberg, en av föreningen yngsta lyftare, har utvecklats sedan senaste serietävlingen och satte personligt rekord i både ryck och stöt när han klarade 18 kg i ryck och 21 kg i stöt. Även Tindra Sandgren fixade ett nytt personligt bästa i ryck när hon klarade 13 kg. Sist ut i ungdomarnas rekordliga var Blerim Sekiraqa som klarade 25 kg i ryck och 33 kg i stöt, personligt rekord i båda disciplinerna.

Landskrona fick ihop bra poäng i sina ungdomslag. Här deltog även Amanda Barker, Viktor Kirkegaard Svalenberg, Tindra Svalenberg och Bianca Wasberger

Bland seniorerna så skickade föreningen både erfarna lyftare som har tävlat i över 10 år så som Anna, Sara och Patrik Helgesson och Marcus Ahl samtidigt som Dick Hjelmqvist gjorde tävlingsdebut och därmed tog sina första personliga rekord på tävling genom att klara 57 kg i ryck och 71 kg i stöt. Fredrik Hertzberg bidrog också med fina lyft och värdefulla resultat.

Tack vare en god gemenskap och en bra coachinginsatser från Hanna Brodin, Elisa Donnerhag och Zejna Turkovic så åkte Landskronagänget hem med många klarade lyft och glada miner.

Till arkivet