Hästdoktor årets företagare 2022

Anne Haglund som driver Saxtorps Hästklinik AB är årets företagare 2022.
På torsdagskvällen presenterade Företagarna Landskrona/Svalöv årets företagare och årets unga företagare 2022 i de båda kommunerna. En veterinär som specialiserat sig på hästar, krögare från två restauranger och en tandläkare prisades.

I Landskrona gick utmärkelsen till veterinären och hästspecialisten Anne Haglund som sedan 2007 driver Saxtorps Hästklinik AB som tar emot cirka 3000 hästar varje år.
– Jag är såklart jätteglad. Man vet ju vilket jobb man gör. Men när man får en sån här utmärkelse så vet man att andra ser och uppskattar vad man gör, säger Anne Haglund.

Motiveringen lyder:
”Saxtorps Hästklinik är en liten personlig hästklinik, som är välutrustad med kunnig personal och stora ambitioner. Anne Haglund startade sitt företag 2007 och lika länge har hennes medarbetare varit med. Ett mycket gott betyg på både ledarskap och arbetsplats. Patienterna är framförallt sport-och travhästar och det ges alltid personlig, högkvalitativ vård med helhetssyn och hög servicenivå. Dessutom tränar och föder hon upp travhästar på gården i liten skala.”

Till årets unga företagare utsågs Simon Tollesson, Sebastian Swärd och Elin Swärd vilka gjort succé med sin restaurang Smörtaxen inne på Citadelområdet i Landskrona.
– Det första jag tänkte på var att jag reagerade på att jag var en ung företagare. Men det är såklart kul, ungefär som när dom begär legitimation på Systembolaget, säger Sebastian Swärd och skrattar.
– Det sköna med utmärkelsen är att man stannar upp och tänker efter lite – det här gör vi bra. Annars kör man bara på.

Motiveringen lyder:
”Denna unga trio har på ett par år lyckats skapa ett helt unikt koncept som blivit en succé. När bordsbokningarna släpps blir det fullbokat direkt. Många gäster hittar även hit från andra städer, både nära och längre bort. Att kocken lärt sig av de bästa på de olika stjärnkrogar han tidigare arbetat på och att två i trion driver eventbolag märks med all tydlighet. Det är en trio med ett stort driv och minst lika stor fantasi. Här blir du överraskad ända in på toaletten! De är unga och moderna och använder sig framgångsrikt av olika sociala medier i sin marknadsföring. De är nyskapande och gillar att skapa god stämning, god mat och party. Hela rubbet helt enkelt! De har redan fått flera utmärkelser och det lär inte stanna med denna.”

Årets företagare i Svalöv
Årets företagare i Svalövs kommun 2022 blev Camilla Blomstersjö som driver Söderåsens Tandklinik AB.
– Jag blev så förvånad när ni kom till kliniken. Och när jag fick reda på att jag blivit utsedd till årets företagare så grät jag, säger Camilla Blomstersjö.

Motiveringen lyder:
”Söderåsens Tandklinik ett välförankrat lokalt företag. Camilla Blomstersjö har som ägare genom envishet, kunskap och lyhördhet för kundens och marknadens behov byggt upp sitt företag. Söderåsens Tandklinik har med hög kompetens, god finansiell stabilitet samt stor förmåga att skapa nöjda kunder och medarbetare gjort Camilla Blomstersjö till en positiv förebild för näringslivet i Svalövs kommun. Inom ”Tandläkare utan gränser” och ”Partners 4 Global Health” visar Camilla Blomstersjö även en humanitär sida som företagare genom sitt globala arrangemang för människor i nöd.”

Årets unga företagare i Svalövs kommun 2022 är precis som i Landskrona företagare inom restaurangbranschen. Det är bröderna Victor och Sebastian Hallin på Gåsapågarna på Bialitt AB som får utmärkelsen. Faktum är att det finns en koppling till Landskrona.
– Det är inte många här som vet att jag lade grunden här i Landskrona. Det var tre år sedan jag slutade i Landskrona och startade upp med min bror i Bialitt,, säger Victor Hallin och skrattar.
– Men vi kör ungefär samma koncept i där. Det är fläskesteg, smörebröd ock sådant. Skånsk och dansk kultur med hygge och ett leende på läpparna.

Motiveringen lyder:
”Årets Unga företagare i Svalövs kommun har genom envist och målmedvetet arbete etablerat en klassisk café- och restaurangrörelse som berikar både affärslivet och nöjesutbudet i hela kommunen. Gåsapågarna på Bialitt med sina glada och positiva ägare bröderna Hallin kämpade under företagets första år med pandemirestriktioner och en alltmer osäker omvärld på ett målmedvetande och drivande sätt i att skapade ett gammaldags personligt café och restaurang med ett stort utbud på hembakat och mat med skånsk och dansk inspiration i en byggnad med anor från1600-talet.”

Efter utdelningarna intogs den årliga middagen och som de senaste åren så hölls den högtidliga tillställningen på Kvarteret Erikstorp i Landskrona.

Efter ceremonin samlades pristagarna tillsammans med representanter från Företagarna samt kommunerna för fotografering.
Sebastian Swärd representerade Smörtaxen när årets unga företagare presenterades på torsdagskvällen. Företagarnas ordförande och vice ordförande Ina Zachhau och Robert ”Tjoffe” Nilsson delade ut utmärkelsen.
Bröderna Victor och Sebastian Hallin på Gåsapågarna på Bialitt AB fick utmärkelsen årets unga företagare i Svalöv 2022.
Camilla Blomstersjö som driver Söderåsens Tandklinik AB tog emot utmärkelsen årets företagare i Svalöv ur Robert ”Tjoffe” Nilssons hand.

Till arkivet