Erik Rantzow kandiderar för Sverigedemokraterna

Erik Rantzow mitt i bild återvänder till Landskrona och gör comeback i lokalpolitiken. På bilden omhges han av kommunalråd Stefan Olsson samt
Lördag den 19/2 håller Sverigedemokraterna i Landskrona årsmöte. Samtidigt med detta fastställs också valsedeln för valet till kommunfullmäktige i september. 

Till listans toppnamn föreslås kommunalrådet Stefan Olsson. Valberedningen föreslår också årsmötet besluta att 25-årige Erik Rantzow, som tidigare haft förtroendeuppdrag för Liberalerna, får plats åtta på valsedeln.
– Jag har haft kontakt med Erik under tiden han bodde i Stockholm och det är därför glädjande att han nu kommer ”hem” och är beredd att göra en insats för SD Landskrona och för Landskronaborna, säger kommunalrådet Stefan Olsson.
– Vi samlar med vår valsedel vanligt folk, med stor bredd i både erfarenheter, kunskaper och infallsvinklar, som på allvar bestämt sig att uträtta något riktigt bra för Landskrona, Erik utgör ett gott tillskott i valrörelsen, med honom får vi både ungdom och erfarenhet och det är värdefullt, säger Stefan Olsson.

– Att Erik valt att ställa upp i valet är mycket glädjande, dessutom föreslås han till styrelsen och jag ser framemot en spännande valrörelse tillsammans, säger partiets ordförande Daniel Engström.

Erik Rantzow sågs av många som Landskronaliberalernas kronprinsen –  en framtida efterträdare åt Torkild Strandberg. Därför var det en större lokalpolitisk knall när han 2016 meddelade sitt avhopp. Anledningen var att han ansåg partiet vara toppstyrt.
– Äntligen politik på hemmaplan igen, säger Erik Rantzow som under senare år bott och arbetat i Stockholm.

I förra valet samarbetade han inom ramen för Medborgerlig Samling med namn som Alexander Bard, Josefin Utas (nuvarande Slöseriombudsman) och Katerina Janouch.

– Det går bra för Landskrona, denna utveckling ska fortsätta. Nu måste välfärdens kärna hänga med, äldreomsorgen behöver lyftas på ett helt annat sätt än under Treklöverstyret, poängterar Erik Rantzow och menar att med ett av världens högsta skattetryck borde vi kunna förvänta oss mer av exempelvis äldreomsorgen.

Sverigedemokraterna har idag stöd för tio mandat i Landskrona kommunfullmäktige. Fastställer årsmötet valberedningens förslag till kommunvalsedel innebär det att Erik Rantzow tar plats inom det som kallas för valbar plats.

Läs mer:

Till arkivet