Annons

Rantzow tillbaka – i nytt parti

Medborgerlig Samlings partiordförande Ilan Sadé lyssnar till Erik Rantzow som berättar hur partiet tänkt sig att förändra spelplanen för valet i Landskrona.

Medborgerlig Samling är det enda borgerliga alternativet till Alliansen, anser det relativt nystartade partiet som idag gästade Landskrona för att berätta hur man här tänkt sig att förändra spelplanen för valet.

Annons
 

I höstas rekryterades tidigare L-politikern från Landskrona, 21-årige Erik Rantzow, till Medborgerlig Samling (MED). Idag höll han tillsammans med partiordförande, 40-årige Ilan Sadé en presskonferens utanför stadshuset i Landskrona.

Senast den 10 april måste länsstyrelsen fått in listan över partiernas kandidater till höstens val och det är i dagsläget ytterst tveksamt om (MED) kommer att lämna en ansökan om valsedlar till kommunfullmäktige i Landskrona.

– Skulle något namn dyka upp så är det inte omöjligt men vi är noga med våra kandidater, säger Ilan Sadé och menar att partiet istället satsar på att få Landskronaborna att rösta på partiet i riksdags- och landstingsvalet.

– Vi kommer att göra riksdagsvalet till en lokal angelägenhet för Landskronaborna, säger Erik Rantzow, länge sedd som en påläggskalv inom Liberalerna i Landskrona.

– Landskrona är en bra stad. Men det är också en stad med stora problem, säger han och listar trygghet, migrationens utmaningar, äldreomsorgen och skolan som viktiga knutar att lösa.

– Mycket av problemen angrips av kommunledningen med Torkild Strandberg i spetsen. Jag tycker att han gör ett gott jobb och det tror jag han vill fortsätta med. Det tycker jag också att han ska göra. Samtidigt har Torkild i tre riksdagsval i rad avstått den riksdagsplats han sökt mandat för och fått. Det vill säga, de Landskronabor som röstat på honom i riksdagsvalet har inte fått valuta för sin röst, poängterar Erik Rantzow och fortsätter.

– Åter toppar han liberalernas riksdagslista och går till val på att få, inte enbart Landskronabornas röster i kommunvalet utan också i riksdagsvalet. Jag tycker att Landskronaborna förtjänar att få veta vem man väljer till riksdagen. Jag tycker att Landskrona förtjänar att ha en stark representation där, understryker Erik Rantzow.

Fyraprocentsspärren i riksdagen är en svår nöt att knäcka, frågan är då om det inte hade varit enklare för Medborgerlig Samling att försöka ta platser ute i kommunerna och om fyra år satsa på riksdagen.

– Vi har gjort en avvägning och valt att låta de goda krafterna som redan finns för Landskrona söka det förtroendet. Istället ber vi Landskronaborna dela på sina röster. Vi ber de välja ett parti i kommunvalet, något i landstinget och sen ber vi de överväga att lägga sin röst på Medborgerlig Samling i riksdagsvalet, avslutar Erik Rantzow.

Partiordförande Ilan Sadé som toppar Medborgerlig Samlings rikslista menar att partiet ligger till höger om mitten och att man i grunden ett liberalkonservativt parti. 
Vill du veta mer om var partiet står i olika frågor rekommenderas ett besök på deras hemsida
https://www.medborgerligsamling.se/.

Avslutningsvis noterar vi att så sent som igår meddelade Alexander Bard via Twitter att han gått med i (MED). 
Det kan nog bli drag under galoscherna även i årets valrörelse.

På plats utanför stadshuset i Landskrona var Erik Rantzow och Ilan Sadé för att berätta om Medborgerlig Samling (MED).

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser