Annons

Erik Rantzow lämnar Liberalerna

Erik Rantzow anser att Liberalerna i Landskrona är toppstyrt och lämnar därför såväl politiken som partiet.

Erik Rantzow anser att Liberalerna i Landskrona är toppstyrt och lämnar därför såväl politiken som partiet.

Partiet är toppstyrt, hävdar 19-årige Erik Rantzow som nu väljer att lämna samtliga sina förtroendeuppdrag i Liberalerna.
– Jag lämnar även partiet idag, säger han till Landskrona Direkt.

Annons
 

Många har sett honom som kronprinsen hos Liberalerna i Landskrona och därmed en framtida efterträdare åt Torkild Strandberg. Därför kan man påstå att det är en större lokalpolitisk knall när Erik Rantzow idag meddelar att han lämnar partiet och det uppdrag han har som ersättare i omsorgsnämnden. Erik Rantzow sitter även med som ordinarie ledamot i den lokala partistyrelsen.
– Mitt avhopp kommer att följas av fler. Åtminstone vet jag en ledamot som bland annat sitter i fullmäktige som kommer att göra samma sak, säger han.

Liberalerna är ovanligt starka i Erik Rantzows område på Svaneholm. Kanske inte så konstigt med tanke på att han bor nästdörrs med kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg.
Redan som 13-åring började Erik Rantzows engagera sig i Folkpartiet, som partiet då hette.
– Det har inte varit ett lätt beslut att fatta att lämna partiet som jag växt upp med, säger Erik Rantzow som menar att det handlar om en kombination av prioriteringar, frustration, utfrysning, brist på respons och toppstyrning.
– Partiet är ytterst toppstyrt. Det är frustrerande när man vill ge mer och ta mer plats och inte får det. Dessutom gör min personliga situation med arbete i Stockholm det lite komplicerat men jag menar att sådant går att lösa men där är ledningen inte lika välvilligt inställda.

Erik Rantzow har tidigare riktat skarp offentlig kritik mot en boendeundersökning som initierats av omsorgsnämnden samt mot de politiker som drack alkohol på en resa till Hamburg med stadsbyggnadsnämnden.
– Jag har även internt drivit opposition i frågor där jag bland annat ansett att det slarvas med skattekronor men möts av otroligt tråkig respons. Tyvärr är det ett antal personer som kliar varandra på ryggen. Så känner jag det. Man ska inte tro att man kommer in i partiet och tar plats, säger Erik Rantzow och menar att han har en skyldighet i sammanhanget och det är den egna integriteten, röstboskap får andra vara.
– Senast nu ville man lägga mycket pengar, kanske uppemot en halv miljon kronor, på en konsult som ska se över hemtjänsten. Jag menar att den kunskapen redan finns i förvaltningen och inom politiken. Det handlar istället om att det ska fattas obekväma beslut och då är det lättare att överlåta detta på en konsult, säger han och menar att gehör från ledningen inte finns.
– Tyvärr sjunker man längre ner i sina skyttegravar, säger han som nu tänker ta en funderare över sommaren på sitt framtida politiska engagemang.
– Vem vet, kanske står vi med ett nytt parti i Landskrona inför valet 2018. Jag kommer även att lyssna på eventuella inviter från andra partier. Helt klart kommer jag att söka en ny plattform och ett nytt forum för att driva mitt samhällsengagemang.

Avslutningsvis menar han att Liberalerna vid sina tio år vid makten uträtta mycket som han står bakom och tycker är mycket bra.
– Men samtidigt som byggkranarna står där, håller staden ihop?, avslutar han.

En kommentar till "Erik Rantzow lämnar Liberalerna"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Fler politiker lämnar förtroendeuppdrag

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser