Landskrona Musik & Teater gör skäl för sitt namn

På bilden från vänster: Natalia Fuentes Araya, Ison, DJ Taro, Srdjan Nedzipovski, Fille, Alma Eliasson Godonou Fotograf Sören Vilks
Hiphopduon Ison & Fille kommer till Landskrona teater i vår. På bilden från vänster: Natalia Fuentes Araya, Ison, DJ Taro, Srdjan Nedzipovski, Fille och Alma Eliasson Godonou från uppsättningen För evigt med Ison & Fille. 
Foto: Sören Vilks

Landskrona Musik & Teater ger inte upp!
– Det är med glädje som vi presenterar vårens program. Förhoppningarna är stora att den här säsongen ska bli verklighet. Mycket kärlek och planering ligger bakom urvalet, som vi hoppas ska tilltala publiken. Det är verkligen dags för detta!, poängterar föreningens ordförande Cecilia Kraitiss. Som bland annat kan glädja Landskronaborna med att 20-årsjubileumerande  Felipe ”Fille” Leiva Wenger och Ison Glasgow tar sin föreställning föreställning ”För evigt med Ison & Fille till teatern.

Teaterföreningens vårprogram är en efterlängtad hyllning till musik, dans och teater på scenen i Landskrona.
– Bli inspirerad, rörd och berörd!

Vårsäsongen inleds redan nu på måndag, den 7 februari, med den psykologiska thrillern ”In memoriam” med skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén. På grund av rådande restriktioner är det få platser tillgängliga i salongen, och det kommer därför kännas väldigt exklusivt för publiken.
– Till kommande föreställningar i vår hoppas vi på lättnader i restriktionerna, säger Cecilia Kraitiss.
 – Det är många som längtat efter teater och musik – live! Och vi har ett fantastiskt fint program för våren som vi är glada över att dela med oss av nu. 

Vad mer att tillägga än en eloge till hela styrelsen i teaterföreningen, som under hela pandemin envist och optimistiskt fortsatt att planera föreställningar för Landskronaborna.

Landskrona Musik & Teaters vårprogram 2022

In memoriam
Landskrona Teater 7 februari kl. 19:00
Om skuld, skräck och förlåtelse i en psykologisk thriller med skådespelarikonerna Lotta Tejle och Ann Petrén. Skådespelarsystrarna Alice och Vivianne var en gång hyllade stjärnor, riktiga divor, men nu sitter de isolerade tillsamman i sitt stora hus och ältar minnen och oförrätter i en ständig maktkamp. Vem ska de skylla på att deras liv gått åt helvete? 

Stolthet och fördom
Landskrona Teater 2 mars kl. 19:00
En av Jane Austens mest älskade romaner kommer till liv på scenen i ny tappning. Fem manliga skådespelare utforskar det kvinnliga rummet i en lekfull och uppfriskande drastisk föreställning.

Filip Jers Quartet
Landskrona Teater 5 mars kl. 19:00
Filip Jers och hans svängiga jazzkvartett bjuder på nyskapande tolkningar av klassiker.

Väninnan
Landskrona Teater 17 mars kl. 19:00
En varm, intim och bitvis humoristisk skildring av det komplicerade livet i maktens absoluta centrum.
Föreställningen bygger på Eva Franchells roman om vänskapen med Anna Lindh.

För evigt med Ison & Fille
Landskrona Teater 9 april kl. 19:00
Berättelsen om Asse, Isra och Feliz och deras drömmar vävs samman med låtar ur Ison & Filles älskade låtskatt, framförda av duon live på scen. Musik & teater på bästa sätt!

Inspirationskväll med Lasse Walldov
Matscenen, Landskrona Teater 11 april kl. 19:00
Föreläsning med Lasse Walldov inför Malmö Operas nyskrivna musikal ”Dead or alive”.

Dansa Renni!
Landskrona Teater 25 april kl. 19:00
Den folkkära artisten Rennie Mirro tar med publiken bakom kulisserna och ger en inblick i underhållningens värld: musikalerna, teatern och människorna. En intim och personlig föreställning.

Dead or alive – Balladen om Kate Warne
Landskrona Teater 28 april kl. 19:00
Malmö Opera på turné med nyskriven musikal om världens första kvinnliga detektiv baserad på verkliga händelser. I huvudrollerna ses Sara Lehmann och Oscar Pierrou Lindén.

Först ut Lotta Tejle och Ann Petrén i  In memoriam.
Foto: Fredrik Andersson
Redan som 18-åring blev Filip Jers dubbel världsmästare på munspel vid Hohner World Harmonica Championships i Trossingen, Tyskland. Sen dess har han turnerat världen runt. 2017 rörde han publiken i Landskrona till tårar. Mer om den spelningen här.  Filip Jers (längst till höger) och hans kvartett kommer till Landskrona den 5 mars.
Foto: Lars Löfvendahl

Till arkivet