Ny utbildning inom installationsbranschen

Vill du projektleda små och medelstora projekt inom installationsbranschen för el och VVS? Då finns det en utbildning för dig vid Yrkeshögskolan i Landskrona. Foto: Gustavo Fring
Vill du projektleda små och medelstora projekt inom installationsbranschen för el och VVS? Då finns det en utbildning för dig vid Yrkeshögskolan i Landskrona.
Foto: Gustavo Fring

Yrkeshögskolan Landskrona blev glada när de nåddes av beskedet att de får starta en ny utbildning, Projektledare inom installationsbranschen.

Utbildningen Projektledare inom installationsbranschen fanns med när Myndigheten för yrkeshögskolan meddelade vilka utbildningar som får starta 2022.

Som projektledare inom installationsbranschen arbetar du med att planera, genomföra och avsluta små och medelstora projekt inom installationsbranschen för el och VVS.
– I utbildningen lär du dig bland annat att bedöma olika projektmodellers för- och nackdelar, upprätta underlag för projektekonomi, ta hänsyn till projektjuridik och olika arbetsmiljöfrågor, informerar Charlotte White, utvecklingsledare på Yrkeshögskolan Landskrona.

Projektledare inom installationsbranschen är en fyra terminer lång utbildning, på distans och på halvfart. Utbildningen startar till hösten och antagningen öppnar i februari.

Utbildningen är framtagen i samarbete med installatörsföretagen.

Yrkeshögskolan Landskrona
– Yrkeshögskolan är viktig för Landskrona stads utveckling. Beskedet innebär att vi breddar utbildningsmöjligheterna i Landskrona, säger Veronica Vasic, rektor för vuxenutbildningen i Landskrona.

Efter ansökningsomgången inför 2022 hade det kommit in 1238 ansökningar till Myndighetens för yrkeshögskolan. Av dessa har 426 ansökningar beviljats. Det innebär en beviljandegrad i hela landet på drygt 34 procent. 159 insända ansökningar gällde utbildningar i Skåne, av dessa beviljades 45 utbildningar. Det innebär en beviljandegrad på 28 procent.

Sedan tidigare finns även utbildningarna till eventkoordinator, hud- och spaterapeut, hälso- och vårdadministratör samt stödpedagog på Yrkeshögskolan Landskrona.

Mer information om den nya utbildningen hittar du på www.landskrona.se/projektledare

 

Till arkivet