Covidsituationen hindrar Berry från att ställa ut

Kulturhuset Pumphuset håller öppet till skillnad från stadens kulturinstitutioner, där konsthallen, museet och
På Pumphusets konsthall inleder man nästa år med en utställning med abstrakt måleri istället för som det var tänkt jeanskonst av Ian Berry.

Det har gått en vecka sedan Borstahusens konstförening presenterade sitt program för kommande år. Till många Landskronabor stora förtjusning var det meningen att konståret 2022 skulle inledas med en utställning av Ian Berry, nu står det klart att så inte blir fallet.

Jeanskonst av den före detta Landskronabon Ian Berry hade många sett fram emot att beskåda till våren på Pumphusets konsthall i Borstahusen. Redan nu kommer dock det tråkiga beskedet att så inte kommer att ske.
– Denimkonstnären Ian Berry har beslutat att inte ställa ut hos oss orsakat av covidsituationen i Storbritannien. Detta kan vi djup beklaga men han har också vår fulla respekt för beslutet, säger Lennarth Cronsell, ordförande i Borstahusens konstförening som nu får ställa in sig på plan B.
– Bland de många intresserade konstnärer som ansökt att få ställa ut finns två nära vänner och konstnärskollegor från Valands konsthögskola – nämligen Vanja Gyllensköld och Susanna Salifou Nygren. Deras konst visas just nu och fram till 22 januari i Härnösands konsthall. Utställningen har rönt stor uppmärksamhet och fått en fin recension. Vanja och Susanna har entusiatiskt tackat ja till att flytta utställningen, som kallas ”SVAJS”, till Pumphuset Konsthall perioden 12/2-27/3 2022, avslutar Lennart Cronsell.

Läs mer: Jeans, foto och konst på Pumphuset 2022

På Textilmuseet i Borås visas fram till och med den 1 maj utställningen Material World av Ian Berry.

Till arkivet