830 lägenheter byter ägare

I centrum omfattar beståndet såväl bostadshus byggda på 1990-talet med fräscha moderna lägenheter, som hyreshus uppförda kring förra sekelskiftet med lägenheter med högt i tak, parkettgolv och stuckaturer. Fastigheterna omfattar även lokaler med butiker, café och Landskronas enda biograf.
De aktuella fastigheterna finns inom en radie på 1,5 kilometer från centrala Landskrona. I centrum finns bostadshus som är byggda på 1990-talet med fräscha moderna lägenheter, men också hyreshus uppförda kring förra sekelskiftet med lägenheter med högt i tak, parkettgolv och stuckaturer. Fastigheterna omfattar även lokaler med butiker, café och Landskronas enda biograf.

Paulssons Fastigheter som fram till idag varit en av de största privata fastighetsägarna i Landskrona säljer sitt bestånd med 830 lägenheter till Victoria Park. Det blir den största fastighetsaffären i Landskrona sedan Stena Fastigheter för drygt fem år sedan köpte hela Sandvången samt delar av Pilängen av Landskronahem.

Victoria Park har förvärvat 830 lägenheter fördelade på 24 fastigheter i centrala Landskrona.
– Landskrona är en stad med ett attraktivt läge, med närhet till Malmö och övriga Öresundsregionen. Det är också en kommun på frammarsch, där utvecklingen de senaste åren varit väldigt positiv. Vi ser stora möjlighet att med vår erfarenhet och storlek kunna bidra till att den utvecklingen fortsätter, säger Per Ekelund, vd för Victoria Park 

De 24 fastigheterna ligger samlat inom en radie av knappt 1,5 kilometer. Tillträde sker den 1 mars 2022.

Liksom i övriga kommuner där Victoria Park har verksamhet kommer fastighetsbolaget att etablera ett områdeskontor i Landskrona.
– En nära dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. En stark lokal närvaro är en förutsättning för det, säger Per Ekelund.

Säljare är Paulssons Fastigheter, ett familjeägt fastighetsbolag med basen i Lund.
– Vi är glada för att vi har hittat en bra, stabil och långsiktig fastighetsägare som tar över våra hyresgäster och fastigheter i Landskrona. Victoria Park har goda förutsättningar att ta vid som ny ägare med resurser och ett socialt engagemang som vi sökte i processen. Genom affären skapar vi ekonomiska möjligheter för en fortsatt satsning på våra fastigheter i Lund med omnejd, för såväl befintliga utvecklingsfastigheter som nya fastighetsprojekt, säger Ewa Folkesson, vd för Paulssons Fastigheter.

I januari byter Victoria Park namn till Victoriahem
Victoria Park och systerbolaget Hembla är två av landets största privata hyresvärdar. I januari 2022 förenas bolagen under det gemensamma namnet Victoriahem. Victoria Park och Hembla äger idag  38 000 familjers lägenheter i 30 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.
”Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 450 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag och, liksom oss, en långsiktig ägare av hyresbostäder”, står att läsa i det pressmeddelande som gick ut under onsdagsförmiddagen i samband med att nyheten avslöjades.

Till arkivet