Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Länsstyrelsen svarar på frågor om vaccinet

Samhälls- och hälsokommunikatören Hala Alkhatib i mitten är en av dem som rest runt i Skåne och informerat om covid-19-vaccination. Koordinatorerna Elin Ridell och Ellinor Nilsson flankerar henne.
Foto: Länsstyrelsen Skåne.

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer återkommer i veckan till Landskrona tillsammans med  personal från Länsstyrelsens tillfälliga covid-19-enhet. Denna gång gästar man Silvergården 11C, vid moské på våning 3, där man kommer att svara på frågor om covid-19-vaccinet samt erbjuda drop in-vaccination.

Annons
 

– Vi kommer till Landskrona den 17 december. Länsstyrelsens samhälls- och hälsokommunikatörer som bland annat talar arabiska och engelska är på plats. Det kommer även erbjudas drop in-vaccination på plats, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Länsstyrelsen Skåne har arbetat med att öka vaccinationstäckningen sedan början av sommaren 2021. I början handlade det framför allt om kunskaps- och informationsspridning och om att hjälpa personer att boka tid för vaccin. Sedan en tid tillbaka sker varje insats tillsammans med vaccinationsteam från Region Skåne och andra vårdgivare, så att vaccination kan göras på plats.

– Det är viktigt att olika delar av samhället bidrar och därför är det värdefullt att kunna finnas fysiskt på plats i olika delar av Skåne. Vi måste göra det enkelt för dem som inte nås på annat sätt och kunna bemöta olika frågeställningar mera personligt i dialog. Detta är ytterligare ett exempel på den goda samverkan Region Skåne har med många aktörer, nätverk, föreningar och organisationer. Tillsammans bidrar vi till att så många som möjligt kan vaccinera sig, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör Region Skåne.

När och var?
Silvergården 11C, vid moské på våning 3 klockan 11.00-15.00 den 17 december.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser