Sparbanksstiftelsen Skåne delar ut 55 000 kronor

mmm
Mats Andersson och Angeliqa Walls från Landskrona Padel tackade och tog emot checken på 7000 kronor av Christina Karjalainen för Swedbank och Jenny Ekbladh från Sparbanksstiftelsen Skåne.

Sparbanksstiftelsen Skåne och Swedbank bidrar varje år till den lokala utvecklingen i Landskrona och under december delar de ut 55 000 kronor till projekt i tre verksamheter. Landskrona Direkt var med när Christina Karjalainen för Swedbank och Jenny Ekbladh från Sparbanksstiftelsen Skåne delade ut 7 000 kronor till Landskrona Padel.

På tisdagsförmiddagen delade Sparbanksstiftelsen Skåne ut det första av höstens tre bidrag. Mottagare var Landskrona Padels hallchef Angeliqa Walls och Mats Andersson, en av delägarna i hallen som ligger i Thorn Lightings före detta lokaler.
– Det kommer mycket väl till pass. Pengarna kommer att gå till verksamhet för ungdomar i åldern 7 till 15 år på sportlovet vecka 8 nästa år, säger Angeliqa Walls.

Att padel skulle vara en så kallad gubbsport är helt fel.
– Det är dina gamla fördomar, säger Mats Andersson och skrattar.
– Så såg det ut för 8-10 år sedan. Men sedan dess har antalet ungdomar som spelar padel ökat.

Förutom Landskrona Padel så kommer Glumslövs Scoutkår att få 13 000 kronor till ett vår- och ett sommarläger nästa år samt Landskrona Ridklubb som får hela 35 000 kronor till sin fritidsverksamhet som vänder sig till alla.
– Av de sju ansökningarna vi fick in så var vi ganska eniga om att just dessa tre skulle få bidrag i höst, säger Christina Karjalainen.
– Nu ser vi fram emot att fler ansöker till vårens utdelning. Den sista mars går ansökningstiden ut och har man problem med att ansöka så är det bara att höra av sig till Sparbanksstiftelsen, så hjälper vi till, säger Jenny Ekbladh.

Pengarna som delas ut kommer från Sparbanksstiftelsen Skånes avkastning på aktierna de har i Swedbank.
– Genom att stödja projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott är vi tillsammans med Swedbank med och bidrar till den lokala utvecklingen, säger Ingrid Bengtsson Rijavec, i Sparbanksstiftelsen Skånes styrelse.

Till arkivet