Landskronakonstnär skänker tavla till förmån för barnhem

Lisa Teo Johnsson visade upp tavlan på måndagens välgörenhetsgala i Varberg. Den kommer nu att auktioneras ut och intäkterna går till ett blivande barnhem i Norra Makedonien.
Lisa Teo Johnsson visade upp tavlan på måndagens välgörenhetsgala i Varberg. Den kommer nu att auktioneras ut och intäkterna går till ett blivande barnhem i Norra Makedonien.

På måndagen ägde en välgörenhetsgala rum på Varbergs Stadshotell. Galan arrangerades av Loza Foundation och den var startskottet för Galleri Loza, ett konstgalleri vars funktion är att samla in och sälja vidare konst till förmån för fattiga och utsatta människor i Europa. Landskronakonstnären Lisa Teo Johnsson var en av de cirka 40 konstnärerna som skänkt ett verk och som var med på galan.

Hon har ett fåtal utställningar bakom sig i hemstaden men i och med utflykten till Varberg så tar hon steget utanför stadsgränsen.
– Detta känns helt magiskt! Först att få sitta bland alla dessa eldsjälar som kommit dit för att hjälpa till på det sätt de kan och lyssna på berörande historier som får ens hjärta att brista men veta att vi faktiskt gör något för dessa människor, just nu, säger Lisa Teo Johnsson.

Loza Foundation kommer från december att använda nya sätt att samla in pengar till stiftelsens välgörenhetsprojekt, när Galleri Loza lanseras. Under de första två veckorna i december har Galleri Loza en fysisk utställning på TIN-källaren i Varberg. Därefter blir galleriet helt digitalt och kommer finnas på en ny webbplattform.
– Det virtuella galleriet kommer att innehålla konst av många olika slag och genres, allt från fotokonst till måleri och skulpturer. Vissa verk kommer säljas till fasta priser, vissa kommer auktioneras ut, berättar Sabina Grubbeson, generalsekreterare på Loza Foundation.

– Att få vara med och ha två verk på Galleri Loza och veta att min konst får chansen att göra skillnad gör mig så tacksam. När jag kom in på Galleri TIN och såg alla tavlor, allas historier, allas känslor, hängandes där på väggen, utsatta, så bara brast det och jag kunde inte hålla tårarna tillbaka. Det är klart att vi ska hjälpa dem hem, säger Lisa Teo Johnsson.

Här är en länk till galleriet. Där hittar du Lisa Teo Johnssons tavla samt ett stort antal andra verk.

Till arkivet